Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια online βουτιά στον φωτογραφικό κόσμο του Ντέιβιντ Σάιντνερ

Μια online βουτιά στον φωτογραφικό κόσμο του Ντέιβιντ Σάιντνερ

Το Ίδρυμα Σοτσάνι προβάλλει έκθεση από το αρχείο του για τον φωτογράφο μόδας Ντέιβιντ Σάιντνερ

Το Ίδρυμα Σοτσάνι (Fondazione Sozzani) στο Μιλάνο προβάλλει online συνεντεύξεις, βίντεο και εκθέσεις από το αρχείο του την περίοδο που είναι προσωρινά κλειστό λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Μία από τις εκθέσεις είναι αφιερωμένη στον Ντέιβιντ Σάιντνερ, έναν από τους κορυφαίους φωτογράφους μόδας τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90.

Η έκθεση διοργανώθηκε το 2016 με αφορμή την 25η επέτειο του 10 Corso Como, του πιο διάσημου concept store στον κόσμο και περιελάμβανε εκτυπώσεις του Διεθνούς Κέντρου Φωτογραφίας, μεταξύ άλλων πενήντα φωτογραφίες που ανιχνεύουν τη φωτογραφική έρευνα του Σάιντνερ κατά τη συνεχή μετακίνησή του μεταξύ της μόδας, του πορτραίτου και της ιστορίας της τέχνης.

Ο Ντέβιντ Σάιντνερ με μια ματιά

Γεννημένος στο Λος Άντζελες το 1957 ο Ντέβιντ Σάιντνερ μετακόμισε στο Παρίσι όταν ήταν 17 ετών για να εργαστεί ως φωτογράφος μόδας. Μέσα σε δύο χρόνια οι φωτογραφίες του άρχισαν να εμφανίζονται σε εξώφυλλα περιοδικών και να συνεργάζεται με τους οίκους Azzedine Alaïa, Chanel, Madame Grès, Jean Patou, Ungaro and Valentino. Το 1980 εργάστηκε για δύο χρόνια αποκλειστικά με τον Yves Saint Laurent.

Τη δεκαετία του 1990, ο Ντέιβιντ Σάιντνερ, ο οποίος είχε σπουδάσει ιστορία τέχνης και λογοτεχνία και ήθελε να φέρει αυτό που αποκαλούσε «φιλοσοφική προοπτική» στο έργο του, έγινε γνωστός για τις φωτογραφίες του με βάση πίνακες και γλυπτά.

Εργάστηκε καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του για περιοδικά όπως Vogue, Harper’s Bazaar και Vanity Fair.

Ο Ντέιβιντ Σάιντνερ πέθανε το 1999 σε ηλικία 42 ετών αφήνοντας ένα σύνολο έργου που μαρτυρά την προσωπική του έρευνα στην φωτογραφία και την ιστορία τέχνης.

Το Ίδρυμα Σοτσάνι ιδρύθηκε το 2016 από την Κάρλα Σοτσάνι, εκδότρια βιβλίων και περιοδικών και γκαλερίστα και είναι αφιερωμένο στην προώθηση του πολιτισμού μέσω της φωτογραφίας, της μόδας, των καλών τεχνών και των εφαρμοσμένων τεχνών.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024