Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ύδρα του Λέοναρντ Κόεν με μουσική από τον Ντέιβιντ Γκίλμορ

Η Ύδρα του Λέοναρντ Κόεν με μουσική από τον Ντέιβιντ Γκίλμορ

Μουσική από τον Ντέιβιντ Γκίλμορ των Pink Floyd, σε διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου της συζύγου του για την Ύδρα του Λέοναρντ Κόεν

Δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση φιλοξένησε ο κιθαρίστας των Pink Floyd, Ντέιβιντ Γκίλμορ (David Gilmour) μαζί με την οικογένειά του επί τη ευκαιρία της έκδοσης του καινούργιου μυθιστορήματος της συζύγου του και για χρόνια συνεργάτιδας του, Polly Samson.

Το «Theater for Dreamers» διαδραματίζεται στην Ύδρα των αρχών της δεκαετίας του 1960, και ένας από τους χαρακτήρες είναι ο Λέοναρντ Κόεν (Leonard Cohen) που για ένα διάστημα ζούσε εκεί.

Στην πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση για το μυθιστόρημα, ο Ντέιβιντ Γκίλμορ τραγούδησε τα «So Long, Marianne» και «Bird on the Wire» του Cohen. Αυτή τη φορά, σκάβει πιο βαθιά στον κατάλογο των τραγουδιών του καναδού και ανασύρει το «Fingerprints» από το άλμπουμ του 1977 «Death of a Ladies Man».

Στο 15:45 του βίντεο, μπορεί κανείς να τον απολαύσει στο τραγούδι, με την έφηβη κορούλα του, Romany και άλλα μέλη της οικογένειάς του να συμμετέχουν στα φωνητικά.

Προς το τέλος του βίντεο -στο 32:30- ο Ντέιβιντ Γκίλμορ και η οικογένειά του τραγουδούν το «Hey, That’s No way to Say Goodbye» από το άλμπουμ του 1967 «Songs of Leonard Cohen».

Το κοινό άκουσε για πρώτη φορά το «Fingerprints» το 1977, αλλά η Samson είπε ότι ξεκίνησε ως ποίημα.

Και αυτό, όπως και πολλά τραγούδια από το άλμπουμ «Death of a Ladies Man», ο Cohen δεν το έπαιξε ποτέ ζωντανά καθώς δεν ήταν ευχαριστημένος με τη δουλειά που έκανε στο άλμπουμ ο παραγωγός Phil Spector.

Σε κάποιο άλλο σημείο, οι Gilmour και Samson λένε ότι λίγα πράγματα εκτός από Cohen άκουσαν τον χρόνο που πέρασε. Και ο Gilmour λέει ότι, σήμερα, το αγαπημένο του τραγούδι είναι το «Going Home» από το LP του 2012 του Cohen «Old Ideas».

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024