Το ουράνιο τόξο έχει γίνει σύμβολο ευγνωμοσύνης προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Με τα περιοριστικά μέτρα με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού, πιθανόν να επεκτείνονται, το British Vogue ζήτησε από σχεδιαστές μόδας να φανταστούν τις δικές τους εκδοχές του μετεωρολογικού φαινομένου που έγινε σύμβολο.

Από τον έπαινο του Richard Quinn στα μέλη της οικογένειάς του, τη μητέρα και την αδερφή του που εργάζονται στον τομέα της υγείας έως την Roksanda Ilinčić και στην ευφυή δήλωση της κόρης της, Mia ότι το «NHS λάμπει φωτεινά σαν ουράνιο τόξο» η κοινότητα μόδας του Ηνωμένου Βασιλείου αποτίει φόρο τιμής στο δημόσιο σύστημα υγείας.

«Πρέπει να τους υποστηρίξουμε και να τους ευχαριστήσουμε για όλες τις προσπάθειές τους για να νικηθεί αυτός ο ιός. Είναι ήρωες» τονίζει ο Christopher Cane αναφερόμενος σε αυτούς που εργάζονται στην πρώτη γραμμή, από τους εργαζόμενους στις εταιρείες διανομής, στις υπηρεσίες καθαριότητας των νοσοκομείων, τους στρατιωτικούς, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς.

«Τα ουράνια τόξα για μένα, συμβολίζουν την καθαρή μαγεία της φύσης. Παρέχουν ελπίδα και αγάπη και μας βοηθούν να υπομείνουμε τις δύσκολες ώρες με την ιδέα ότι θα έρθουν καλύτεροι καιροί» επισημαίνει.

Η ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου δημιούργησε από τη μεριά της γραμματόσημα από το ουράνιο τόξο για να εκφράσει την ελπίδα της απόδρασης.

H Rosh Mahtani του οίκου Alighieri επέλεξε να σχηματίσει ουράνιο τόξο από φυλαχτά, που συμβολίζουν τη δύναμη και το θάρρος, σε ένδειξη θαυμασμού των καταπληκτικών εργαζομένων του NHS.

«Θα πρέπει να αισθανόμαστε ευγνώμονες που βλέπουμε τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας να εργάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της τρελής χρονικής περιόδου» τονίζει ο Saul Nash.

Τα δικά τους ουράνια τόξα δημιούργησαν επίσης ο Jonathan Anderson, η Bethany Williams, ο Richard Malone και Emilia Wickstead.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο