Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πείραμα: Θα βρίσκουν μέσω της φωνής αν έχεις κοροναϊό

Πείραμα: Θα βρίσκουν μέσω της φωνής αν έχεις κοροναϊό

Πιστεύεται επίσης ότι καρδιακές και αναπνευστικές ασθένειες και κατάθλιψη μπορούν να είναι ανιχνεύσιμες από τις αλλαγές στη φωνή

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανακάλυψη, προχώρησε μια εταιρεία που ασχολείται με τον κοροναϊό. Συγκεκριμένα, η Vocalis Health έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία, μέσω της οποίας θα κάνει συλλογή «φωνητικού αποτυπώματος» προκειμένου να βρίσκει, να ταξινομεί και να παρακολουθεί τους ασθενείς με COVID-19, κι όχι μόνο.

«Πιστεύουμε ότι αν αναλύσουμε τη φωνή πέρα ​​από το τι μπορεί να ακούσει το ανθρώπινο αυτί, μπορούμε να ξεδιπλώσουμε μέσα από συγκεκριμένες ενδείξεις και φωνητικούς βιοδείκτες, δεδομένα που θα επιτρέψουν στην επιστημονική κοινότητα να λάβει μάθει και να αναλύσει τα συμπτώματα της ασθένειας COVID-19», εξηγεί η ισραηλινή startup, που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 με τη συγχώνευση της Beyond Verbal Communication και της Healthymize.

«Αναπτύσσουμε μια σύγχρονη μέθοδο τεχνητής νοημοσύνης για να συσχετίζουμε τη φωνή με τα συμπτώματα της ασθένειας COVID-19. Αυτό θα ενεργοποιήσει μια ειδοποίηση σχετικά με τα πρώιμα συμπτώματα και θα γίνεται παρακολούθηση στο σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο ένα smartphone».

Επί της ουσίας δηλαδή μόνο με το… άκουσμα της φωνής θα μπορούμε να καταλάβουμε αν έχει κάποιος κοροναϊό, τα συμπτώματα και πώς να μπορεί να ταξινομηθεί ο ασθενής.

Η Vocalis σκοπεύει να εγγράψει τουλάχιστον 100.000 ασθενείς έως την 1η Δεκεμβρίου για τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων δεδομένων με ηχητικές πληροφορίες (μέσω της φωνής) που συνδέονται με τα συμπτώματα COVID-19.

Τι μπορεί να φανεί κλινικά μέσω της φωνής;

Η φωνητική ανάλυση είναι ένα προηγμένο πεδίο. Πιστεύεται ότι καταστάσεις όπως καρδιακές και αναπνευστικές ασθένειες και κατάθλιψη προκαλούν ανιχνεύσιμες αλλαγές στη φωνή.

Η ισραηλινή εταιρεία MyndYou δημιούργησε φωνητικές αναλύσεις με γνώμονα την τεχνολογία AI στη MyEleanor, τον ψηφιακό υπεύθυνο φωνητικής επικοινωνίας και εικονικό φροντιστή για τους ηλικιωμένους.

Σε κάθε τηλεφωνική κλήση με έναν πελάτη, το MyEleanor μπορεί να ανιχνεύσει λεπτές αλλαγές στην υγεία από τη φωνή του ατόμου και προκαλεί προληπτικές παρεμβάσεις ειδοποιώντας τον φροντιστή.

Πηγή: israel21c.org

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024