Οι θεωρίες συνωμοσίας που συνδέουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς 5G έφτασαν στην Κύπρο με αποτέλεσμα τον εμπρησμό κεραίας.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κεραία γνωστού παρόχου στον Άγιο Αντώνιο στη Λεμεσό, πιστεύοντας ότι πρόκειται για κεραία 5G.

Σημειώνεται πως στην Κύπρο κανένας πάροχος δεν έχει αδειοδοτηθεί για τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ενώ η κεραία αυτή είναι εγκατεστημένη στον συγκεκριμένο χώρο εδώ και 20 χρόνια.

Μέχρι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγκάστηκε την εβδομάδα που πέρασε να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι ο ιός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον κοροναϊό.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και παροχής ίντερνετ, στην οποία ανήκει η κεραία, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνει το γεγονός και καταδικάζει την πράξη αυτή.

Εκφράζει μάλιστα τη λύπη της για τον εμπρησμό σημειώνοντας ότι έχει διακοπεί η επικοινωνία των πολιτών σε ολόκληρη περιοχή με αποτέλεσμα να επηρεάζονται ασθενείς αλλά και η παροχή υπηρεσιών υγείας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr