Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Συναγερμός στο Θριάσιο - Νοσηλευόταν σε κοινό θάλαμο για άλλη αιτία ο 93ος νεκρός

Κοροναϊός : Συναγερμός στο Θριάσιο – Νοσηλευόταν σε κοινό θάλαμο για άλλη αιτία ο 93ος νεκρός

Σύμφωνα με όσα είπε στο in.gr , o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος,  ο ασθενής είχε εισαχθεί για άλλη αιτία και  νοσηλευόταν στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου από τις 31 Μαρτίου σε κοινό τετράκλινο θάλαμο, μαζί με άλλους ασθενείς. 

Συναγερμός έχει σημάνει στο Θριάσιο, όπου κατέληξε ασθενής με κοροναϊό, ο οποίος ωστόσο είχε εισαχθεί για άλλη αιτία και νοσηλευόταν από τις 31 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου σε τετράκλινο δωμάτιο.

Πρόκειται για το 93ο θύμα της νόσου που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής στο Θριάσιο.

Σύμφωνα με όσα είπε στο in.gr, o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος,  ο ασθενής είχε εισαχθεί για άλλη αιτία και  νοσηλευόταν στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου από τις 31 Μαρτίου σε κοινό τετράκλινο θάλαμο, μαζί με άλλους ασθενείς.

Στο νοσοκομείο δεν είχε γίνει γνωστό εξ αρχής πως ο ασθενής ήταν θετικός στον κοροναϊό.

«Το μάθαμε χθες (σ.σ. το βράδυ της Παρασκευής).  Από τις 31 Μαρτίου που εισήχθη δεν αντιμετωπιζόταν ως περιστατικό κοροναϊού. Εκτέθηκαν ασθενείς και όλο το προσωπικό της παθολογικής κλινικής», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι γίνεται εργαστηριακός έλεγχος στους ασθενείς που ήταν μαζί του στο τετράκλινο δωμάτιο και σε 29 άτομα από το υγειονομικό προσωπικό της κλινικής, που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή με κοροναϊό. Παράλληλα ιχνηλατούνται και οι επαφές τους.

Ο κ. Γιαννάκος, στάθηκε στην έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία και τόνισε την ανάγκη να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος για κοροναϊό σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία. «Πολλές φορές τα συμπτώματα ξεγελούν. Μπορεί να έρθει κάποιος με μια γαστρεντερίτιδα και τελικά να έχει κοροναϊό», μας είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να υπάρχει σε επάρκεια υγειονομικό υλικό σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές των νοσοκομείων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να γίνεται συχνά εργαστηριακός έλεγχος για κοροναϊό στο προσωπικό των νοσοκομείων.

«Το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να τίθεται σε 14ήμερη καραντίνα, σε περίπτωση υποψίας κρούσματος. Μπορεί να διασπείρουμε τον ιό, άθελά μας» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024