Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρουμανία : Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Ρουμανία : Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορυφή της επιδημίας, δεν είναι ώρα να χαλαρώσουμε, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να επεκτείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά έναν ακόμη μήνα, ένα διάταγμα θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα»

Η Ρουμανία επιβεβαίωσε 4,761 περιπτώσεις μόλυνσης από κοροναϊό στις 8 Απριλίου, καθώς ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο ανήλθε σε 209 συνολικά, με τους 13 να αναφέρονται σήμερα.

Μέχρι στιγμής, 528 άνθρωποι έχουν ανακάμψει και έχουν φύγει από το νοσοκομείο, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε από την ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε από τα υπουργεία εσωτερικών και υγείας.

Την Τετάρτη αναφέρθηκαν 25.556 άτομα ότι βρίσκονται σε καραντίνα στη Ρουμανία, ενώ παρακολουθείται η κατάσταση 89.976 ατόμων που είναι ύποπτα ότι έχουν μολυνθεί και μένουν στο σπίτι.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συνολικά 47.207 δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα όπως αναφέρθηκε την Τετάρτη. Ο πρόεδρος της Ρουμανίας κ. Klaus Iohannis δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποφάσισε να παρατείνει την εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά ένα μήνα έως τα μέσα Μαΐου.

«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορυφή της επιδημίας, δεν είναι ώρα να χαλαρώσουμε, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να επεκτείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά έναν ακόμη μήνα, ένα διάταγμα θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Klaus Iohannis σε τηλεοπτική ανακοίνωση της Digi 24.

Οι ρουμανικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης 30 ημερών στις 16 Μαρτίου, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα την έξαρση της νόσου του κοροναϊού.

Πηγή: seenews.com

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024