Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Παίκτες ριάλιτι επιστρέφουν σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει για πάντα

Κοροναϊός: Παίκτες ριάλιτι επιστρέφουν σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει για πάντα

Σοκαρισμένοι παίκτες ριάλιτι από όλο τον κόσμο, εγκαταλείπουν τον τηλεοπτικό εγκλεισμό για χάρη του... πανδημικού

Παίκτες ριάλιτι από όλο τον κόσμο εγκαταλείπουν τον εγκλεισμό για χάρη της τηλεόρασης, για να βρεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό ελέω… κοροναϊού. Εγκαταλείποντας ενθουσιασμένοι τα τηλεοπτικά σπίτια τους, έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με έναν κόσμο που έχει αλλάξει για πάντα.

Ο Daniel Glasman, παίκτης σουηδικού ριάλιτι, έφυγε από το “σπίτι” την προηγούμενη εβδομάδα, έχοντας περάσει 50 ημέρες έγκλειστος για χάρη της εκπομπής. Όταν μπήκε στο παιχνίδι, πολύς κόσμος εξακολουθούσε να θεωρεί τον κοροναϊό πρόβλημα της Κίνας, παρά την ύπαρξη ανησυχητικού αριθμού κρουσμάτων στην Ιταλία. Επτά εβδομάδες αργότερα, εγκατέλειψε την τηλεοπτική απομόνωση για να βρεθεί σε έναν κόσμο που δεν θυμίζει σε τίποτα αυτόν που άφησε πίσω του.

“Ακόμη προσπαθώ να το χωνέψω”, δήλωσε ο ίδιος στον Guardian. “Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί τώρα θα έπρεπε να επεξεργάζομαι την εμπειρία της απομόνωσης, και τελικά έρχομαι αντιμέτωπος με το γεγονός ότι ο κόσμος μεταμορφώθηκε όσο έλειπα. Από ό,τι φαίνεται δεν μπορώ να γυρίσω την πλάτη μου στον κόσμο ούτε για 50 μέρες χωρίς τα πάντα να καταρρεύσουν. Έζησα μια μοναδική εμπειρία, αλλά το ίδιο ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους”.

«Δεν είχαμε ιδέα για τη σοβαρότητα της κατάστασης»

Ο 38χρονος σύμβουλος επικοινωνίας και υπάλληλος νυχτερινού κέντρου σημειώνει ότι οι περιορισμένες πληροφορίες που έφταναν σε αυτόν και τους συμπαίκτες του, τους έκαναν να υποτιμήσουν τη βαρύτητα της κατάστασης. “Όταν απομονωθήκαμε, δεν είχαμε ιδέα για το εύρος ή την εξάπλωση του κοροναϊού, ενώ η Σουηδία δεν είχε ακόμη κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα. Κάναμε καλοπροαίρετα αστεία για τον ιό, λέγοντας πως όταν βγούμε από το σπίτι, ο κόσμος θα έχει μεταμορφωθεί σε ταινία με ζόμπι”.

Όσο μεγάλωνε η σοβαρότητα της πανδημίας, τόσο αυξάνονταν και τα δημοσιεύματα για τους αμέριμνους παίκτες των ριάλιτι παιχνιδιών, οι οποίοι εξακολουθούσαν να μην γνωρίζουν τίποτα για τις εξελίξεις.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Σουηδοί παραγωγοί να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Γερμανών συναδέλφων τους και να προσφέρουν περιορισμένες πληροφορίες για την πανδημία στους συμμετέχοντες του προγράμματος. Όμως σύμφωνα με τον Glasman, ακόμη κι έτσι ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβουν τι συνέβαινε στον κόσμο.

“Ήμουν μέσα συνολικά για 50 ημέρες, με ελάχιστες πληροφορίες για τον έξω κόσμο. Μου είναι πολύ δύσκολο να διαχωρίσω τις μέρες ή ακόμη και τις εβδομάδες που πέρασα στο σπίτι. Μερικές εβδομάδες μετά άρχισαν να μας κάνουν ενημερώσεις… Ήθελαν να μας πουν ότι τα αγαπημένα μας πρόσωπα, η οικογένεια και οι φίλοι μας ήταν ασφαλείς. Ήθελαν να μας καθησυχάσουν”.

Η ροή του προγράμματος διακόπηκε για λίγο ώστε οι παίκτες να μπορέσουν να θέσουν ερωτήσεις στους παραγωγούς για το τι συμβαίνει εκτός του στούντιο. “Ήταν μια συζήτηση που εστίασε στα γεγονότα: πολλά εστιατόρια κλείνουν, διακόπτονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις και τα αθλήματα, έχουν τεθεί περιορισμοί στις πτήσεις. Πολλά δεδομένα. Κατά πάσα πιθανότητα, όσο βρισκόμασταν στο σπίτι ήμασταν οι υγιέστεροι άνθρωποι στον κόσμο”.

Ωστόσο, οι ερωτήσεις ήταν ελάχιστες. “Με όλο το σεβασμό που τρέφω για τους συμπαίκτες μου, δεν πρόκειται και για πυρηνικούς επιστήμονες”¨.

Σοκαρισμένοι οι παίκτες που βγαίνουν στον κόσμο

Στον Καναδά, αντίστοιχη εκπομπή τελείωσε πρόωρα εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ τα χρήματα του επάθλου διατέθηκαν σε φιλανθρωπίες για τον κοροναϊό.

Οι παίκτες σοκαρίστηκαν όταν τους ανακοινώθηκε το τέλος του ριάλιτι. “Μέρος του παιχνιδιού είναι το ότι αποκόπτεσαι από τον πραγματικό κόσμο και είναι τρομακτικό γιατί δεν έχεις ιδέα τι θα συναντήσεις βγαίνοντας”, τόνισε η παίκτρια Hira Deol όταν ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα από τους παραγωγούς.

Ταυτόχρονα, στη Βραζιλία αντίστοιχο παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά παρά το γεγονός ότι κάποιοι τηλεθεατές έχουν ξεκινήσει διαδικτυακές εκστρατείες για να διώξουν από το σπίτι τους επαγγελματίες υγείας που συμμετέχουν στο ριάλιτι, με την ελπίδα ότι βγαίνοντας θα ριχτούν στον αγώνα εναντίον της πανδημίας.

Τόσο η βρετανική όσο και η σουηδική έκδοση της εκπομπής συνεχίζονται κανονικά, αντανακλώντας τη γενικότερη χαλαρότητα των δύο χωρών στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024