Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Θωμάς Κωνσταντίνου έγραψε στην καραντίνα ένα ορχηστρικό για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Ο Θωμάς Κωνσταντίνου έγραψε στην καραντίνα ένα ορχηστρικό για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Το album «Holy Week» ηχογραφήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2020 κατά τη διάρκεια της καραντίνας και αποτελείται από έξι tracks, ένα για κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Το album «Holy Week» ηχογραφήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2020 κατά τη διάρκεια της καραντίνας και αποτελείται από έξι tracks, ένα για κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πρόκειται για πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές του Θωμά Κωνσταντίνου (ΤΑΚΙΜ, Chronos Project) για ούτι, βασισμένες σε γνώριμους και εμβληματικούς Πασχαλινούς ύμνους. Το artistic direction είναι του Μιχάλη Κουμπιού και ο δίσκος κυκλοφορεί από την FM Records.

Αντλώντας συναισθήματα από τα γεγονότα που πλήττουν όλο τον κόσμο, και με το Πάσχα πολύ κοντά, ο Θωμάς Κωνσταντίνου, μας προσφέρει με το ούτι του ένα δίσκο «βάλσαμο», ένα δίσκο απόλυτα εναρμονισμένο με την ισχύουσα συνθήκη που μας προτρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας έχοντας παράλληλα το βλέμμα μας ανοιχτό στο μέλλον, το αύριο.

O συνθέτης μας μίλησε για την ιδέα του δίσκου αλλά και τις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Πώς προέκυψε ο νέος σας δίσκος;

Ο νέος δίσκος με τίτλο Holy Week προέκυψε μέσα από την ανάγκη μου να βρω φώς στο τούνελ κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω του κορονοϊού.
Το ζήτημα του θρήνου και της ανάγκης για λύτρωση φαντάζει επίκαιρο όσο ποτέ. Δεν περίμενα ποτέ πως θα μου δινόταν η ευκαιρία να καταπιαστώ με αυτό το θέμα ιδιαίτερα υπό αυτές τις συνθήκες, οι οποίες ενέπνευσαν έντονα την ερμηνεία μου.

Πώς έγινε η επιλογή των κομματιών του δίσκου;

Η ιδέα δόθηκε από τον φίλο Μιχάλη Κουμπιό, ο οποίος μου πρότεινε το θέμα της Μεγάλης Εβδομάδας. Η αντίδρασή μου ήταν άμεση, όντας σε συνθήκες εγκλεισμο, με αποτέλεσμα να αρχίσω αμέσως να ηχογραφώ, αυτοσχεδιάζοντας με το ούτι μου επάνω σε φόρμες βυζαντινές και γνώριμους ελληνικούς ήχους. Ήταν όμως η συναισθηματική φόρτιση των ημερών αυτή που με οδήγησε στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου εγχειρήματος μιάς και η μουσική έρεε από μέσα μου χωρίς δυσκολία.

Ποιο τραγούδι ξεχωρίζετε και γιατί;

Ξεχωρίζω το Holy Friday (Μ.Παρασκευή), στο οποίο προσπάθησα να αποδώσω την μοναξιά του θανάτου, μοναξιά αδιαπραγμάτευτη, δίχως διαφυγή, η οποία βιώνεται για έναν υψηλότερο σκοπό, αυτόν της Ανάστασης, της λύτρωσης και της σωτηρίας, άλλωστε αυτό δεν κάνουμε ως κοινωνία αυτές τις στιγμές της καραντίνας?
Βιώνουμε τη μοναξιά του εγκλεισμού χωρίς επι-κοινωνία για να σωθούν οι αδύναμοι και μαζί τους και εμείς. Όχι από φόβο αλλά από αγάπη.

Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στον κόσμο;

Το μήνυμα της ελπίδας και του μη φόβου. Όπως εγώ βρήκα μέσα στη μοναξιά του εγκλεισμού τη διέξοδο μέσω της μουσικής έκφρασης, έτσι ο καθένας μπορεί βρει κάπου να πιαστεί μέχρι να περάσουμε από την «αιχμαλωσία» στην ελευθερία της ζωής.

Πώς είναι η δισκογραφία στην Ελλάδα σήμερα;

Εκτιμώ πως η ελληνική δισκογραφία, ίσως με καθυστέρηση, βρήκε επιτέλους τον βηματισμό της στα νέα δεδομένα κυρίως στον τομέα του streaming, που για μένα ήταν μονόδρομος. Χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι με την FM Records σε αυτό το δίσκο.

Ποια είναι τα πρότυπά σας στη μουσική;

Τα μουσικά μου πρότυπα ήταν και θα είναι πάντοτε οι παλαιότεροι. Είχα από παιδί το προνόμιο να μεγαλώνω -και αργότερα να δουλεύω- δίπλα σε μουσικούς θρύλους της ελληνικής μουσικής , γεγονός που με ανάγκασε να ωριμάσω γρηγορότερα και να αναζητήσω, όχι δίχως κόστος, την μοναδικότητα μέσω της απόλυτης ελευθερίας που διδάσκει ο πολιτισμός μας.

Ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια;

Τα επόμενα σχέδια μου περιλαμβάνουν πολλές προσωπικές δισκογραφικές κυκλοφορίες , είτε projects, που παρέμεναν στο συρτάρι μου, είτε νέες δουλειές με νέους συνεργάτες.

Από πού εμπνέεστε;

Εμπνέομαι από τον πραότητα και τη σοφία του πατέρα μου, δίπλα στον οποίο έζησα μερικές από τις πιο μαγικές μουσικές στιγμές της ζωής μου. Εμπνέομαι από την πραγματικότητα γύρω μου, την οποία θέλω να ρουφάω όπως είναι, χωρίς φτιασίδια και αυταπάτες.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024