Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Συγκινητικό σκίτσο για τους άρρωστους γιατρούς με τον ιό

Κοροναϊός : Συγκινητικό σκίτσο για τους άρρωστους γιατρούς με τον ιό

Οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κοροναϊό πολλές φορές «φεύγουν» και οι ίδιοι νικημένοι από τον ιό.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κοροναϊό, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, περνούν ατέλειωτες ώρες στο προσκεφάλι των ασθενών τους και πολλές φορές νοσούν και οι ίδιοι από τον φονικό ιό.

Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα που έχουν φύγει από τη ζωή νικημένοι από τον ιό ή αναγκάζονται να μείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, ενώ επιθυμούν να βοηθήσουν.

Άλλοι πάλι αναγκάζονται να δουλεύουν παρόλο που έχουν νοσήσει, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία τους όσο και αυτήν των ασθενών τους.

Σε όλους αυτούς τους γιατρούς απευθύνεται αυτό το συγκινητικό σκίτσο, το οποίο έχει γίνει viral.

Ένας γιατρός που ενθαρρύνει τον ασθενή του ότι θα γίνει καλά, όσο περνούν οι μέρες εμφανίζεται να «λυγίζει» από την ασθένεια που έχει προσβάλει και τον ίδιο. Τελικά, όταν ο ασθενής αναρρώνει, ο γιατρός γίνεται και αυτός ασθενής.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα από το πώς χτυπάει ο κοροναϊός τους υγειονομικούς.

Ιταλία: 94 γιατροί έχουν πεθάνει από τον κοροναϊό

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος των γιατρών και των νοσηλευτών στην Ιταλία, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κοροναϊό.

94 γιατροί και 26 νοσηλευτές έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό 94 γιατροί σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ενώσεις Γιατρών και Νοσηλευτών της Ιταλίας.

Οι νοσηλευτές που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη χώρα ανέρχονται σε 6.549.

Έως το απόγευμα της Δευτέρας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού σε υγειονομικό προσωπικό έφτανε τις 12.681.

Γερμανία: Πάνω από 2.300 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί

Περισσότεροι από 2.300 Γερμανοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ».

Σύμφωνα μάλιστα με το Ινστιτούτο, ο πραγματικός αριθμός των υγειονομικών στελεχών που μολύνθηκαν από τον Covid-19 πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς στους υπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται όσοι εργάζονται εκτός νοσοκομείων.

Στο μεταξύ οι ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό έχουν περιοριστεί, αλλά θεωρούνται ακόμη σημαντικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νοσοκομεία του Βερολίνου απηύθυναν έκκληση σε ιδιώτες που διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, να κατασκευάσουν προστατευτικές μάσκες. Ήδη σε αυτή τη διαδικασία έχουν μπει πολλές βιοτεχνίες, ακόμη και το εργαστήριο κατασκευής των κοστουμιών για τις μεγάλες σκηνές της πόλης.

Και στην Ελλάδα…

Τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος των γιατρών και νοσηλευτών που νοσούν από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ασθενείς υγειονομικοί ανέρχονται σήμερα σε 135 και οι εργαζόμενων των νοσοκομείων που βρίσκονται σε καραντίνα είναι περίπου 500.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι διαχειρίσιμη, ωστόσο είναι περίεργο όπως λέει, που το δικό μας ποσοστό υγειονομικών που νοσούν συγκρίνεται με τα νούμερα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Αγγλίας.

Εξάλλου, κατά τον κ. Γιαννάκο, στην πραγματικότητα νοσούν πολλοί περισσότεροι και άλλοι περνούν την ασθένεια με ήπια συμπτωματολογία, πράγμα όμως που δεν γίνεται γνωστό, αφού δεν γίνονται οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι παρότι αυτό ζητείται επιτακτικά.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024