Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΑΒ: Τι λένε στο MEGA αυτοί που μάχονται τον κοροναϊό

ΕΚΑΒ: Τι λένε στο MEGA αυτοί που μάχονται τον κοροναϊό

Καθημερινά οι διασώστες του ΕΚΑΒ καλούνται να διαχειριστούν περίπου 70- με 80 περιστατικά. Πλέον το 50% των κλήσεων που δέχεται το κέντρο αφορά σε ύποπτα περιστατικά.

Κομβικός είναι ο ρόλος των στελεχών του ΕΚΑΒ στην κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Καθημερινά οι διασώστες του ΕΚΑΒ καλούνται να διαχειριστούν περίπου 70- με 80 περιστατικά. Πλέον το 50% των κλήσεων που δέχεται το κέντρο αφορά σε ύποπτα περιστατικά.

Καθημερινά, ο Ηλίας Νίκας και ο Κούζιας Αναστάσιος, διασώστες καλούνται να εξυπηρετήσουν κατά μέσο όρο 4-5 ύποπτα περιστατικά. Μιλώντας στο MEGA περιγράφουν τη μάχη που δίνουν κάθε μέρα.

«Μεταφέρουμε κυρίως εμπύρετους ασθενείς .. είναι όλοι τους πολύ αγχωμένοι.. είναι μια άγνωστη σε όλους κατάσταση» ανέφερε ο κ. Κούζιας.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας, τόνισε ότι «είναι μια κατάσταση ιδιαίτερη που όλοι αντιμετωπίζουμε με άγχος, γιατί πρέπει μετά να γυρίσουμε σπίτια μας και να είμαστε καλά. Όχι δεν αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας όπως πριν ..τα παιδιά μας κοιτάνε περίεργα αλλά πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας».

Στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ καθημερινά ειδικά συνεργεία απολυμαίνουν με σχολαστικότητα ασθενοφόρα και εξοπλισμό. Μέχρι στιγμής ένας διασώστης έχει βρεθεί θετικός στον ιό.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην ταξιδέψουν στην επαρχία, καθώς αν υπάρξει εκεί μεγάλη διασπορά η μεταφορά ασθενών στα κέντρα αναφορά θα είναι δύσκολη, δεδομένου ότι τα ασθενοφόρα στην περιφέρεια δεν επαρκούν.

Η κορύφωση της επιδημίας που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες για τη χώρα μας θα τους βρει και πάλι στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του ιού.

Οι ανάγκες για άμεσες διακομιδές ίσως αυξηθούν και για αυτό ζητούν από τους πολίτες να μην καλούν χωρίς σοβαρό λόγο ασθενοφόρο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024