Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: «Ήρθε η στιγμή να κοινωνήσουμε διαφορετικά -Να γίνουμε δωρητές αίματος»

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: «Ήρθε η στιγμή να κοινωνήσουμε διαφορετικά -Να γίνουμε δωρητές αίματος»

Μ’ ένα συγκλονιστικό βιντεάκι διάρκειας μόλις ενάμισι λεπτού ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος καλεί τους πιστούς αυτή την περίοδο που αναγκαστικά απέχουν από την Θεία Κοινωνία λόγω του κορωνοϊού να κοινωνήσουν διαφορετικά, να γίνουν «Δωρητές αίματος»

Μ’ ένα συγκλονιστικό βιντεάκι διάρκειας μόλις ενάμισι λεπτού ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος καλεί τους πιστούς αυτή την περίοδο που αναγκαστικά απέχουν από την Θεία Κοινωνία λόγω του κορωνοϊού να κοινωνήσουν διαφορετικά, να γίνουν «Δωρητές αίματος».  Ένα μήνυμα ξεχωριστό, μεστό για το πώς μπορεί η Εκκλησία να βοηθήσει και να στηρίξει τους πιστούς στη διάρκεια μίας τέτοιας κρίσης. Ένα μήνυμα αγάπης,  προσφοράς και ελπίδας από τον Ελπιδοφόρο, λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Ελπιδοφόρος τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στο ξεκίνημα της Πανδημίας ότι θα επικοινωνεί τακτικά από το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους πιστούς, τους ιεράρχες και τους κληρικούς «ανέβασε» ένα βίντεο προχθές σε Τwitter και Facebook στους λογαριασμούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αλλά και στους προσωπικούς το.

Όπως τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στο μήνυμά του ήρθε τώρα η στιγμή να γίνουμε  εμείς οι ίδιοι Ευχαριστία. Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι Κοινωνία για να σώσουμε τον κόσμο με το δικό μας αίμα αυτή τη φορά» Και απευθύνει κάλεσμα: «Ελάτε τώρα να δώσουμε εμείς το αίμα μας για τον συνάνθρωπό μας. Να δώσουμε το αίμα μας για τη ζωή του κόσμου. Να γίνουμε δηλαδή δωρητές αίματος. Να γίνουμε δωρητές πλάσματος.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Αδελφοί μου ζούμε δύσκολες μέρες. Μία από τις μεγάλες δυσκολίες μας είναι η στέρηση της Θείας Κοινωνίας, η αποχή μας από τη Θεία Ευχαριστία. Σε όλη μας τη ζωή απολαύσαμε τη συμμετοχή μας στο μυστήριο αυτό και είμαστε ευγνώμονες  που ανήκουμε στο σώμα του Χριστού που είναι η Εκκλησία και είμαστε όλοι μας μέλη. Ήρθε τώρα η στιγμή να κοινωνήσουμε διαφορετικά. Να γίνουμε εμείς ως σώμα του Χριστού, να γίνουμε εμείς οι ίδιοι Ευχαριστία. Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι Κοινωνία για να σώσουμε τον κόσμο με το δικό μας αίμα αυτή τη φορά. Ελάτε τώρα να δώσουμε εμείς το αίμα μας για τον συνάνθρωπό μας. Να δώσουμε το αίμα μας για τη ζωή του κόσμου. Να γίνουμε δηλαδή δωρητές αίματος. Να γίνουμε δωρητές πλάσματος. Και έτσι να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας, να δείξουμε την Ευχαριστία μας στον Θεό. Είναι κι αυτό ένα μυστήριο Άχραντο. Είναι το μυστήριο της Αγάπης. Είναι το μυστήριο  της θυσίας για τον συνάνθρωπό μας ο οποίος υποφέρει».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024