Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αξία των παικτών μειώθηκε κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ!

Η αξία των παικτών μειώθηκε κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ!

Το ξέσπασμα του κοροναϊού δεν μειώνει μόνο τα έσοδα και τις αμοιβές στο ποδόσφαιρο, αλλά ρίχνει κατακόρυφα και την τιμή των ποδοσφαιριστών στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο».

Η σκέψη «οικονομικές επιπτώσεις στο ποδόσφαιρο από τον κορωνοϊό», σε πρώτη φάση στρέφεται στην απώλεια εσόδων που θα έχουν οι ομάδες και σε δεύτερο χρόνο, στις μειώσεις που θα υποστούν στις αμοιβές τους παίκτες, προπονητές και εργαζόμενοι. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένας τομέας που θα επηρεαστεί σημαντικά, αλλά η επιρροή θα έχει μακροπρόθεσμη τάση.

Ο λόγος για την αξία των ποδοσφαιριστών στο «χρηματιστήριο» του αθλήματος. Η παύση κάθε δραστηριότητας στο σπορ δεν μειώνει μόνο την αγοραστική δύναμη των ομάδων, αλλά και την τιμή των παικτών, αφού δεν έχουν που να επιδείξουν τις ικανότητες τους.

Αυτή την πτώση ποσοτικοποιεί το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών του ελβετικού Πανεπιστημίου Νουκατέλ. Το Παρατηρητήριο έχει την αναγνώριση της FIFA και εκπονεί τις μελέτες του με βάση τα κριτήρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την έρευνα του Παρατηρητηρίου, πριν το ξέσπασμα του Covid-19, η συνολικά αξία των ποδοσφαιριστών οι οποίοι παίζουν στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματος (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) προσδιοριζόταν στα 32,75 δισεκατομμύρια ευρώ. Μετά το «lockdown», η αντίστοιχη αποτίμηση έπεσε στα 23,37 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η διαφορά αγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, 9,38 για την ακρίβεια και προκαλεί σοκ… Διότι πρόκειται για ένα μεγάλο νούμερο και το κυριότερο, η διακοπή θα έχει άγνωστη διάρκεια. Σύμφωνα με τις ευοίωνες προβλέψεις, οι διοργανώσεις θα αρχίσουν ξανά τον Μάιο…

Σε ποσοστά, η αξία των παικτών των πέντε πρωτοκλασάτων Λιγκών μειώνεται κατά 28 ποσοστιαίες μονάδες. Η πτώση θα αυξηθεί ραγδαία, εάν η σεζόν δεν ολοκληρωθεί, έστω και υπό πρωτόγνωρες συνθήκες διεξαγωγής των παιχνιδιών.

Το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου χρησιμοποιεί για την αξιολόγηση του αρκετές παραμέτρους, όπως την ηλικία ενός παίκτη, τη διάρκεια του συμβολαίου του, τα χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο και τις συμμετοχές του.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024