Στη δύσκολη αυτή εποχή του κοροναϊού, κανείς δεν δουλεύει πιο σκληρά από τους εργαζόμενους στην υγεία (γιατρούς, νοσηλευτές, επικουρικό προσωπικό κτλ) και αυτούς στα σούπερ μάρκετ.

Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα στιγμιότυπα που εκτυλίχθηκαν σε πολλά σούπερ μάρκετ σε όλη τη Βρετανία την Κυριακή.

Οι εργαζόμενοι στο βρετανικό ΕΣΥ (NHS) είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τα ψώνια τους από τις 9 έως τις 10 το πρωί, ώρα κατά την οποία είχε ζητηθεί από τους υπόλοιπους πολίτες να αποφύγουν τα σούπερ μάρκετ, έτσι ώστε οι ήρωες γιατροί και νοσηλευτές να εξυπηρετηθούν γρήγορα.

Με το που μπήκαν, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι στα σούπερ μάρκετ, οι υπάλληλοι τους υποδέχτηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα και λουλούδια.

Οι εργαζόμενοι στο NHS εξεπλάγησαν ευχάριστα με την υποδοχή αυτή και ευχαρίστησαν θερμά τους συμπολίτες τους με συγκινητικά μηνύματα.

Συνωστισμός σε άλλα σούπερ μάρκετ

Πάντως, δεν επικράτησε παντού αυτή η εικόνα αλληλεγγύης.

Σε άλλα σούπερ μάρκετ επικράτησε συνωστισμός από «εγωιστές ηλίθιους», όπως τους χαρακτηρίζει η Βρετανική εφημερίδα The Sun, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες.

Ένα τεράστιο πλήθος μαζεύτηκε σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Tesco, και απογύμνωσε τα ράφια, μη τηρώντας ούτε μία οδηγία ασφαλείας.

Το περιστατικό μάλιστα, συνέβη – σύμφωνα με το δημοσίευμα τις ώρες που έχουν οριστεί για να ψωνίζουν αποκλειστικά, μέλη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο