Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της για την χρήση ναρκωτικών

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της για την χρήση ναρκωτικών

Η Μαρία Ελένη Λουκουρέζου εξομολογήθηκε πως ξεκίνησε τα ναρκωτικά σε ηλικία μόλις 14 ετών

Η κόρη της αείμνηστης Ζωής Λάσκαρη,  Μαρία Ελένη Λουκουρέζου,  μίλησε στην κεπομπή του Αντώνη Σρόιτερ για την μεγάλη περίοδο εξάρτησης από τα ναρκωτικά και την κοκαΐνη.

Η τιμωρία

«Στο λύκειο, σαν τιμωρία, η μητέρα μου έβγαλε την πόρτα από το δωμάτιο μου – ως έφηβη, που το μόνο πράγμα που θες είναι να κλείνεις την πόρτα και να είσαι μόνος σου – γιατί είχε βρει κοκαΐνη στο γραφείο μου. Η τιμωρία της ήταν να μην έχω ιδιωτικότητα και να μου βγάλει την πόρτα για περίπου έξι μήνες», αποκάλυψε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

Ήταν κάτι διαφορετικό, κάτι παράνομο, κάτι κακό ….

«Τέλη γυμνασίου, αρχές λυκείου, η πρώτη εμπειρία ήταν με το τσιγάρο. Οι πρώτες φορές ήταν φανταστικά, που λες “πω πω τι κάνω”. Ποτέ όμως δεν κατηγόρησα κανέναν για ότι έκανα στη ζωή μου. Ήταν επιλογή μου, ήθελα να το κάνω” σημείωσε χαρακτηριστικά, μέσα σε όλα, η κόρη της δημοφιλούς ηθοποιούς προσθέτοντας σε άλλο σημείο πως “πιστεύω ότι το τσιγάρο είναι το άνοιγμα για να πας στα επόμενα. Τουλάχιστον έτσι όπως το βίωσα εγώ. Το πιστεύω πάρα πολύ γιατί μου συνέβη. Μετά το τσιγάρο θες κάτι παραπάνω. Να δεις τι είναι η κοκαΐνη, τι σου προκαλεί. Υπήρχε στην παρέα μου και εγώ απλά κάποια στιγμή ήθελα να δοκιμάσω. Δοκίμασα, μου άρεσε και έκανα για κάποιο διάστημα. Όταν έμεινα μόνη μου, εκεί, ξέφυγε η κατάσταση. Μου έδινε μια ευφορία, μια χαρά, μια κοινωνικότητα. Ήταν κάτι διαφορετικό, κάτι παράνομο, κάτι κακό και μου άρεσε.»

View this post on Instagram

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου στην «Αυτοψία» Όλοι μας έχουμε βιώματα. Αυτό που χρειάζεται είναι να τα συζητάμε. Να μην ντρεπόμαστε! Είτε είναι θέμα εξάρτησης, είτε οικονομικό, συναισθηματικό, επαγγελματικό…. Το θέμα της εξάρτησης δεν αφορά μόνο τα ναρκωτικά και ειδικά την κοκαίνη. Η στεναχώρια, η θλίψη, τα προβλήματα γενικότερα δεν κάνουν διαχωρισμούς. Εισβάλουν παντού! Γιατί λοιπόν υπάρχει αυτή η μανία να διαχωρίζουμε τα ναρκωτικά ανάλογα με το χρήμα.? Επίσης εξάρτηση είναι και το αλκοόλ και το φαγητό και οι τοξικές σχέσεις και η ψεύτικη κοινωνική Ζωή και η εμμονή με μια ψεύτικη και αψεγάδιαστη εικόνα. Όλα αυτά είναι εξαρτήσεις και χτυπάνε όλους τους ανθρώπους ανάλογα με τον χαρακτήρα και το πρόβλημα! Πολλά ταμπού! Παντού! Το θέμα είναι τι κάνεις μετά! Πως ξεφεύγεις μια για πάντα χωρίς «πατερίτσες»… Χωρίς να στηρίζεσαι σε άλλους! Στην πορεία αυτή των 17 χρόνων έχω γνωρίσει πάρα πολύ κόσμο…. Οι περισσότεροι σε θέλουν να εξαρτάσαι. Πάλι δηλαδή μπλέκουμε σε εξάρτηση…. Το θέμα είναι να σου δείξουν τον δρόμο! Μετά προχωράς μόνος σου. Με κίνηση, δράση, δημιουργία, έκφραση…. Ας μην φοβόμαστε. Μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε. Μην κοιτάμε πίσω. Ούτε δίπλα μας… Μόνο μπροστά! #katharizoi #katharessxeseis #drasi #dimiourgikotita #ekfrasi make up @kaliva.eleni @antonis_sroiter

A post shared by Μαρία-Ελένη-Ζωή Λυκουρέζου🇬🇷 (@mariaelenilykourezou) on

«Έπρεπε να φύγω από αυτό το πράγμα »

«Στα 23 άρχισα λίγο, σιγά σιγά, να κάνω πίσω. Μου πήρε δυο χρόνια να το σταματήσω. Όταν άφηνα την παρέα μου, εξαφανιζόμουν δίχως γεια και ήθελα αν πάω σπίτι μόνη να πιω κοκαΐνη κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Μια μέρα λέω τέρμα. Έκλεισα το κινητό μου, εξαφανίστηκα από όλους και έφυγα. Έπρεπε να φύγω από αυτό το πράγμα και το πρώτο πράγμα είναι ο κύκλος, το περιβάλλον σου. Το έξω»

Δείτε εδώ την εξομολόγηση της

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024