Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Όπου φύγει - φύγει από την Αθήνα για χωριά και εξοχικά

Κοροναϊός : Όπου φύγει – φύγει από την Αθήνα για χωριά και εξοχικά

Το κυβερνητικό επιτελείο θα προχωρήσει σε «οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί να για περιοριστεί η εξάπλωση του ιού», ανέφερε ο κ. Πέτσας

Συναγερμός έχει σημάνει στους ειδικούς εξαιτίας της μαζικής μετακίνησης που παρατηρήθηκε τελευταία από τα Αστικά κέντρα στα χωριά και στα νησιά λόγω της επιδημίας του κοροανϊού.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει αυξηθεί σε 387 και υπάρχουν 5 νεκροί.

Αν και η κυβέρνηση έχει διαψεύσει τα σενάρια περί καθολικής απαγόρευσης, εντούτοις παραμένουν στο τραπέζι στην περίπτωση που είτε οι πολίτες δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα είτε λόγω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Ανησυχία για τις μετακινήσεις

Την ίδια ώρα στους ειδικούς έχει σημάνει συναγερμός καθώς ακόμη και με τις μετακινήσεις στην περιφέρεια μπορεί να συμβάλλουμε στη διασπορά του κοροναϊού σε περιοχές όπου δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα και όπου ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερης ηλικίας και πιο ευάλωτος.

Ενδεικτική άλλωστε ως προς αυτό ήταν και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, χθες, ο οποίος τόνισε ότι το κυβερνητικό επιτελείο θα προχωρήσει σε «οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί να για περιοριστεί η εξάπλωση του ιού».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς υπογράμμισε ότι το επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται και γι’ αυτό θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί.

Την ίδια στιγμή, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας συνέστησε σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων να μην απομακρύνονται την περίοδο αυτή σε νησιωτικές περιοχές, καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η αεροδιακομιδή τους εφόσον χρειαστεί.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί άνθρωποι με σοβαρή καρδιοπάθεια, αρρύθμιστο ζαχαρώδη διαβήτη, όσοι έχουν κακοήθειες και βρίσκονται υπό θεραπεία και μεταμοσχευμένους με ενεργή ανοσοκαταστολή.

Τα ταξίδια και οι μετακινήσεις όμως προς χωριά, νησιά και άλλες περιοχές, λίγο πριν μάλιστα αργίες όπως η 25η Μαρτίου και εορτές όπως το Πάσχα, φαίνεται ότι δεν προβληματίζει μόνο την κεντρική διοίκηση, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024