Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πασαρέλα του Ισέι Μιγιάκι ενώνει διαφορετικές κουλτούρες

Η πασαρέλα του Ισέι Μιγιάκι ενώνει διαφορετικές κουλτούρες

«Making Speaking, Speaking Making» ήταν το όνομα του fashion show του Ισέι Μιγιάκι

«Making Speaking, Speaking Making» ήταν το όνομα που έδωσε ο Ισέι Μιγιάκι στο τελευταίο του show για την παρουσίαση της κολεξιόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2020,  την οποία σχεδίασε ο επικεφαλής σχεδιαστής του ιαπωνικού οίκου μόδας, Σατόσι Κόντο.

Ο Κόντο εξήγησε ότι αυτή η κολεξιόν εξερευνά το πώς η αφελή χαρά να απευθύνεσαι στις αισθήσεις με χρώμα και αφή μπορεί «να συνδέσει, με τα συναισθήματα που μοιραζόμαστε, πέρα από γλώσσες και κουλτούρες».

Το show άνοιξε με ένα τεράστιο φύλλο χαρτί τοποθετημένο στον πίσω τοίχο, πάνω στο οποίο μια στυλιζαρισμένη φιγούρα είχε ζωγραφιστεί στο μέσον του με παχύ μαύρο στυλό.

Δύο βοηθοί πλησίασαν το φύλλο χαρτί και ζωγράφισαν άλλες δύο φιγούρες, δεξιά και αριστερά της κεντρικής. Άλλοι, έκοψαν το χαρτί ακολουθώντας το περίγραμμα των φιγούρων και άφησαν τρία ανοίγματα σε φυσικό μέγεθος για να διέλθουν άνθρωποι από εκεί.

Μοντέλα, φορώντας ρούχα με μαύρα περιγράμματα εμφανίστηκαν από τα ανοίγματα, σαν δυσδιάστατες ζωγραφιές ενδυμάτων που ζωντάνεψαν.

Ο Κόντο δημιούργησε αυτές τις δημιουργίες χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που αποκαλείται «A Piece of Cloth» (χρήση προγράμματος σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για τη δημιουργία ενός ενδύματος από ένα και μόνον κομμάτι υφάσματος).

Κατά τη διάρκεια του show, δύο μοντέλα βάδισαν στην πασαρέλα φορώντας λαμπυρίζοντα κορμάκια από αραχνοΰφαντο ύφασμα, διπλωμένο σε περίτεχνα μοτίβα οριγκάμι.

Τα κορμάκια αυτά σχημάτιζαν ρέουσες κινήσεις καθώς τα μοντέλα σήκωναν τα χέρια τους και περιστρέφονταν το ένα γύρω από το άλλο.

Τα μοντέλα με τα κορμάκια άνοιξαν δύο συρόμενες λευκές πόρτες για να αποκαλύψουν πατρόν σε σχήμα πέντε μοντέλων, ενωμένων με υφασμάτινες λωρίδες.

Και το show έκλεισε με ζευγάρια ή ομάδες μοντέλων που φορούσαν πλεκτά να βγαίνουν από το «πατρόν», ενωμένα μεταξύ τους στο ύψος της κεφαλής, του χεριού ή του γοφού.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024