Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γούντι Άλεν: Ακυρώθηκε η έκδοση της αυτοβιογραφίας του μετά από αντιδράσεις

Γούντι Άλεν: Ακυρώθηκε η έκδοση της αυτοβιογραφίας του μετά από αντιδράσεις

Ο εκδοτικός Οίκος «Hachette Book Group» (HBG) αποφάσισε να ακυρώσει την έκδοσή του έπειτα από τις έντονες φωνές διαμαρτυρίας εναντίον της κίνησης αυτής από τη θετή κόρη του δημιουργού Ντίλαν Φάροου

Ο εκδοτικός Οίκος «Hachette Book Group» (HBG) αποφάσισε να ακυρώσει την έκδοσή του έπειτα από τις έντονες φωνές διαμαρτυρίας εναντίον της κίνησης αυτής από τη θετή κόρη του δημιουργού Ντίλαν Φάροου -που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση, και τον θετό γιο του Ρόναν Φάροου.

Η αυτοβιογραφία του Γούντι Άλεν με τίτλο «Σχετικά με το Τίποτα» ανακοινώθηκε αρχικά ότι θα κυκλοφορήσει στις 7 Απριλίου. Την περασμένη Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του οίκου,  αφού ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν εισακουσθεί οι ανησυχίες τους σχετικά με την έκδοση του βιβλίου του δημιουργού που έχει κατηγορηθεί από τη θετή του κόρη για σεξουαλική κακοποίηση, διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία του Hachette στη Νέα Υόρκη,  διαμαρτυρόμενοι για την έκδοση της αυτοβιογραφίας του.

Ο Ρόναν Φάροου, θετός γιος του Γούντι Αλεν και της Μία Φάροου, από την πλευρά του, αποφάσισε να τερματίσει την συνεργασία του με τον εκδοτικό οίκο Hachette

Στην ανακοίνωσή του ο Φάροου τονίζει: «Απογοητεύτηκα όταν έμαθα ότι ο εκδοτικός οίκος μου, η Hachette, απέκτησε μυστικά τα δικαιώματα για τα απομνημονεύματα του Γούντι Αλεν, μετά την άρνηση άλλων εκδοτικών οίκων. Την απόφασή τους αυτή απέκρυψαν από μένα και από τους εργαζομένους τους, ενώ δουλεύαμε για το βιβλίο μου, που αποκαλύπτει τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση θυμάτων από ισχυρούς άνδρες, μεταξύ τους και ο Γούντι Αλεν. Ανακοίνωσα λοιπόν στον εκδοτικό οίκο ότι δεν μπορώ να συνεργάζομαι μαζί τους».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του εκδοτικού οίκου Hachette ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι: «Δείχνουμε αλληλεγγύη στον Ρόναν Φάροου, την Ντίλαν Φάροου και όσους έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση».Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Guardian για το αν επιθυμούν την αναστολή της έκδοσης του βιβλίου, οι υπάλληλοι της εταιρείας είπαν χαρακτηριστικά: «Δεν εξαρτάται από εμάς. Είναι θέμα των ανώτερων κλιμακίων αν θέλουν να ακούσουν τη φωνή μας… Ο καθένας έχει το δικαίωμα να απαντά στους ισχυρισμούς που διατυπώνονται εναντίον του αλλά πρέπει εμείς να τους πληρώσουμε – ένας Θεός ξέρει πόσα χρήματα – για να το κάνουν αυτό; Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους».

«Εάν νομίζετε ότι είναι παιδεραστής, μην αγοράσετε το βιβλίο του»

Ο ιστορικός εκδοτικός οίκος με την ακύρωση της έκδοσης προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις παγκοσμίως, με τον συγγραφέα Στίβεν Κινγκ να παίρνει θέση όχι για τον Γούντι Άλεν ή το περιεχόμενο του βιβλίου αλλά για την απόφαση του εκδοτικού οίκου, διατυπώνοντας τη σοβαρή του ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ακυρωθεί μια έκδοση αλλά και για τον επόμενο συγγραφέα που μπορεί να στοχοποιηθεί. Σε ένα από τα tweets του γράφει:

«Εάν νομίζετε ότι είναι παιδεραστής, μην αγοράσετε το βιβλίο του. Μην πηγαίνετε στις ταινίες του. Μην πηγαίνετε να τον ακούσετε να παίζει τζαζ στο Carlyle. Ψηφίστε με το πορτοφόλι σας … Στην Αμερική, έτσι το κάνουμε. 

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024