Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Τριανταφυλλίδης: Από την επιτυχία της «Ευτυχίας» στο Γυάλινο Up Stage

Κώστας Τριανταφυλλίδης: Από την επιτυχία της «Ευτυχίας» στο Γυάλινο Up Stage

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης από τις 6 Μαρτίου ξεκινάει ζωντανές εμφανίσεις στο Γυάλινο Up Stage, σε ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο Μίνωας Μάτσας

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης ερμήνευσε με συγκινητικό τρόπο εμβληματικά τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας στην ταινία «Ευτυχία». Στην μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία των τελευταίων ετών ο ερμηνευτής ξεδίπλωσε το ταλέντο το και έδωσε το δικό του στίγμα στο συγκλονιστικό «Όνειρο Απατηλό» σε διασκευή Μίνου Μάτσα.

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης από τις 6 Μαρτίου ξεκινάει ζωντανές εμφανίσεις στο Γυάλινο Up Stage, σε ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο Μίνωας Μάτσας.

Πως βιώνετε την τεράστια επιτυχία της «Ευτυχίας» και του τραγουδιού «Όνειρο απατηλό»; Εμπεριέχει και άγχος για την συνέχεια;

Είναι σημαντικό για έναν καλλιτέχνη να αναγνωρίζει τη δουλειά του και να επιβραβεύεται. Ειδικά σε μία εποχή που το λαϊκό τραγούδι δεν περνάει την καλύτερη περίοδο. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα εργασίας με συνέπεια,πειθαρχία και αγάπη στη δουλειά που διάλεξα να κάνω. Χαίρομαι πολύ για την επιτυχία της Ευτυχίας και του τραγουδιού «Ονειρο απατηλό». Όταν ξεκινήσαμε να ηχογραφούσε τα τραγούδια της ταινίας με τον Μίνω Μάτσα,δεν είχα φανταστεί το μέγεθος της επιτυχίας που θα ακολουθούσε. Άγχος δεν θα έλεγα πως εμπεριέχει η συνέχεια, αγωνία λίγο και μεγάλη ευθύνη.

Η ταινία σας έκανε να δείτε αλλιώς την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου; Γνωρίζατε τόσες πτυχές της ζωής της;

Γνωρίζω την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου πολλά χρόνια, από τότε που ξεκίνησα την επαγγελματική μου ενασχόληση με τη μουσική και το τραγούδι. Πάντα όταν ακούω και μελετάω ένα τραγούδι το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να μάθω τους δημιουργούς του. Την Ευτυχία τη γνώρισα και μέσα από τους ανθρώπους της δουλειάς που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της ή που την γνώριζαν προσωπικά όπως ο Γιώργος Νταλαρας κι ο Μάνος Ελευθέριου. Έχω ακούσει καταπληκτικές ιστορίες! Διάβασα κάποια στιγμή και τη βιογραφία της γραμμένη από την εγγονή της, Ρέας Μανέλη. Έχω δει στο θέατρο την Νένα Μεντή σε μια καταπληκτική παράσταση. Γνώρισα καλά την Ευτυχια Παπαγιαννοπούλου Και εξακολουθώ να ανακαλύπτω καινούργια πράγματα για αυτή.

Ετοιμάζεστε για εμφανίσεις στο Γυάλινο Up Stage, τον Μάρτιο. Τι άλλο εκτός από τα τραγούδια της Παπαγιαννοπούλου θα μας παρουσιάσετε;

Το πρόγραμμα στο Γυάλινο μουσικό θέατρο επιμελείται ο Μίνως Μάτσας. Με τον Μίνω φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους δημιουργούς από το Μάρκο Βαμβακάρη μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν και εκπλήξεις στο πρόγραμμα, δεν μπορώ να τα αποκαλύψω όλα και τα τραγούδια του Μίνου Μάτσα φυσικά.

Αυτοπροσδιορίζεστε λαϊκός τραγουδιστής. Δυστυχώς ο προσδιορισμός τα περασμένα χρόνια πέρασε κι αυτός κρίση και μάλλον χρησιμοποιείτο υποτιμητικά. Τι είναι για εσάς λαϊκό; Είναι μουσικό ύφος ή καλλιτεχνική στάση;

Ο όρος  λαϊκός τραγουδιστής όπως μου είχε πει κάποτε ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι τίτλος τιμής για ένα τραγουδιστή, παράσημο! Λαϊκός τραγουδιστής ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης,ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος,η Βίκυ Μοσχολιού,η Καίτη Γκρέυ, η Πόλυ Πάνου. Είναι ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Πασχάλης Τερζής, η Χαρούλα Αλεξίου, η Ελένη Βιτάλη,η Ελένη Τσαλιγοπούλου,η Γλυκερία.

Ο λαϊκός τραγουδιστής εκφράζει το λαϊκό αίσθημα, τα προβλήματα, τις αγωνίες, τους καημούς, τις χαρές και τις λύπες ενός λαού. Έχει βαθιές ρίζες στη λαϊκή παράδοση,το δημοτικό τραγούδι και έχουμε χρέος να το υπηρετούμε με σεβασμό. Όπως το διδαχτήκαμε από τους δασκάλους μας, όπως αυτή με τη σειρά τους το διδάχτηκαν από τους δικούς τους δασκάλους τους δημιουργούς. Το λαϊκό τραγούδι εμπεριέχει ύφος, Το ύφος προκύπτει μέσα από τη μελέτη της λαϊκής παράδοσης. Έτσι δημιουργείς χαρακτήρα. Το λαϊκό είναι καλλιτεχνική στάση, είναι όμως κυρίως κοινωνική και πολιτική στάση.

Mετά την Ευτυχία έρχεται δικό σας υλικό;

Υπάρχει αρκετό υλικό, νέα τραγούδια, νέες συνεργασίες, νέες προκλήσεις. Με τον Μίνω συνεχίζουμε σταθερά το δημιουργικό κομμάτι. Εκτιμώ πως σύντομα θα έχουμε καινούργια τραγούδια! Σας ευχαριστώ πολύ!

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024