Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΟΔΥ : Ο κοροναϊός... δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία

ΕΟΔΥ : Ο κοροναϊός… δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία

Την ώρα που τα κρούσματα του κοροναϊού αυξάνονται ώρα με την ώρα κάποιοι δείχνουν να επιμένουν σε επικίνδυνες απόψεις, οι οποίες ενδέχεται να γιγαντώσουν το ήδη μεγάλο πρόβλημα εξάπλωσης του ιού

Την ώρα που τα κρούσματα του κοροναϊού αυξάνονται ώρα με την ώρα κάποιοι δείχνουν να επιμένουν σε επικίνδυνες απόψεις, οι οποίες ενδέχεται να γιγαντώσουν το ήδη μεγάλο πρόβλημα εξάπλωσης του ιού.

Είναι γνωστό ότι ανάμεσα στους πολίτες μπορεί να διαχέεται μια τέτοια άποψη, κυρίως σε κοινωνικές ομάδες που στερούνται ενημέρωσης, ωστόσο όταν μιλάμε όμως για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά.

Συγκεκριμένα, ένας Youtuber αποφάσισε να πάρει τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και να ρωτήσει αν ο κοροναϊός κολλάει με την Θεία Κοινωνία.

Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος σε μία χώρα με την στοιχειώδη σοβαρότητα, θα περίμενε να ακούσει από την άλλη άκρη της γραμμής πως ενώ δεν υπάρχει κάποιο ιστορικό ανθρώπου που έχει κολλήσει από Θεία Κοινωνία, καλό θα ήταν να αποφεύγεται, αφού το κουτάλι έρχεται σε επαφή με δεκάδες στόματα.

Ωστόσο, μπορεί να βρισκόμαστε στο 2020 όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, απάντησε πως «όχι δεν κολλάει».

«Το κουτάλι δεν έρχεται σε επαφή με το στόμα στη Θεία Κοινωνία»

Μάλιστα, η ιστοσελίδα thebest.gr που εδρεύει στην Πάτρα, η οποία πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη πόλη της Ελλάδας επικοινώνησε εκ νέου με τον ΕΟΔΥ και έθεσε την ίδια ερώτηση.

«Μέχρι να βγει οδηγία από κάποιο Εθνικό Οργανισμό, όπως ο δικός μας ή οποιοσδήποτε άλλος, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητες σας. Οι οδηγίες θα βγαίνουν σε δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Υγείας, είτε αφορούν μαθήματα, είτε συγκεντρώσεις, είτε την εκκλησία.

Σε σχέση με τη μετάληψη της θείας κοινωνίας μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία. Συνεχίζετε τις δραστηριότητες σας, θα παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας, θα ενημερώνεστε από τα δελτία Τύπου του Υπουργείου Υγείας και θα ακολουθείτε τις οδηγίες που θα παίρνετε από εκεί.

Φυσικά το πώς θα προστατευθεί ο καθένας είναι και ένα προσωπικό θέμα, εμείς δίνουμε γενικές οδηγίες για τον πληθυσμό. Κάποιος μπορεί να κλειστεί και σπίτι του, αν θέλει» μας απάντησε ο υπάλληλος που ενημερώνει τον κόσμο που καλεί στον ΕΟΔΥ.

Σε νέα ερώτηση για τη Θεία Κοινωνία συγκεκριμένα απάντησε πως «από όσο γνωρίζω, από την προσωπική μου εμπειρία, το κουτάλι δεν έρχεται σε επαφή με το στόμα στη θεία Κοινωνία. Οι ιερείς, επειδή το ζήσαμε και με τη γρίπη αυτό, έχουν οδηγίες και γνωρίζουν πώς θα το κάνουν αυτό. Αν έχετε ανησυχίες μπορείτε να μιλήσετε και με την ενορία σας γι αυτό».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024