Θα τα δεις να δείχνουν το κάθε ζώδιο από αυτά, ποιοι είναι οι ψυχολογικοί μηχανισμοί που αξιοποιούν όταν περνάνε μια κατάσταση που είναι αρκετά γρουσούζικη.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός θέλει να περνιέται για αισιόδοξη ψυχή, γιατί αυτό του δίνει την αίσθηση πως βρίσκεται σε μεγαλύτερη αρμονία με απαξάπασα την πλάση.

Προσπαθώντας όμως να βλέπει τα γεγονότα μέσα από τα αγαπημένα του ροζ γυαλιά, καμιά φορά χάνει και ο ίδιος το μέτρο των πραγμάτων.

Η ερώτηση που θέτει στον εαυτό του «Και δηλαδή είναι καλό τώρα αυτό;» σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς εσωτερικών ερωταποκρίσεων που τον μπερδεύουν ακόμα περισσότερο, στερώντας του την αμεσότητα της αντίδρασης.

Μέχρι που να πάρει μπρος η λογική του και να του υποδείξει πως πραγματικά, μερικές φορές η προαναφερθείσα πλάση μπορεί να γίνει ένα αναμφισβήτητα δυσαρμονικό μέρος για να ζει κανείς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σαν λάτρης των συνωμοσιών, ο Σκορπιός θα τις αναζητήσει πίσω από κάθε ενοχλητικό γεγονός που του συμβαίνει, ακόμα κι αν πρόκειται για τη νεροποντή που τον καθήλωσε σε ένα πλημμυρισμένο πεζοδρόμιο.

Έχει μια κάποια τάση να θεωρεί πως τον επιβουλεύονται οι πάντες και τα πάντα, μέχρι και τα φυσικά φαινόμενα και πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Έτσι, δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα γαρνιτούρα στα γεγονότα, δίνοντάς τους σασπένς και ευρηματικές διαστάσεις.

Αν είναι να αντιμετωπίσει μια αντιξοότητα, αυτή δεν θα είναι μια απλή γκαντεμιά, αλλά ένα δύσκολο γύρισμα της μοίρας. Αυτό θα κάνει και το ξεπέρασμα της ακόμα πιο θριαμβευτικό και γλυκό, σαν την ανάπαυση του πολεμιστή.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Θεωρητικά ο Τοξότης έχει ανοσία στις αναποδιές. Ακόμα κι αν του προκύπτουν, θα πρέπει να αντιδρά χαρωπά και αισιόδοξα. Στην πράξη βέβαια δεν συμβαίνει πάντα αυτό, αλλά αν ξέρει από αστρολογία, γνωρίζει και πως δεν δικαιούται να γκρινιάζει στον βαθμό που το κάνουν οι υπόλοιποι.

Έτσι, θυμάται πάντα (ή τουλάχιστον το προσπαθεί) να βλέπει πάντα τη φωτεινή πλευρά της ζωής, τις καλές προθέσεις των ανθρώπων και το πορτοφόλι του μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκει να αξιολογήσει την παρούσα κατάσταση μέσα από ένα θετικό πρίσμα.

Φερ’ ειπείν, μανούλι η νοσοκόμα στα επείγοντα, όπου κατέληξε με γαστρεντερίτιδα. Όλα μια ιδέα είναι, άλλωστε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr