Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αγάπη εκφράζεται μέσα από αυτά

Η αγάπη εκφράζεται μέσα από αυτά

Είναι πασιφανές ότι δεν εκφράζεται με έναν μόνο τρόπο

Η αγάπη δεν είναι ένα συναίσθημα το οποίο δεν έχει κάποια βάση ή κάποια συγκεκριμένη εξήγηση. Το θέμα είναι ότι έχει την τάση να μεταβάλλεται και να επηρεάζει άμεσα τον άνθρωπο που τη νιώθει.

Νευροχημεία

Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, όταν ερωτεύεσαι, πέφτουν τα επίπεδα της σεροτονίνης σου. Το ίδιο συμβαίνει και στους ανθρώπους με ιδεοψυχαναγκασμούς. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κάνεις πράγματα τα οποία δεν είναι και τόσο του χαρακτήρα σου.

Σεξ

Η συνταγή είναι γνωστή και ως «το τρίγωνο της αγάπης». Έρευνες έχουν δείξει η υγιής ερωτική ζωή, η φροντίδα που προσφέρει ο ένας σύντροφός στον άλλο και το συναισθηματικό δέσιμο, είναι η τριπλέτα που χρειάζεται για την παντοτινή αγάπη.

Ανδρεναλίνη

Όταν ερωτεύεσαι είναι δύσκολο να αποφύγεις αυτές τις πεταλούδες στο στομάχι που σου προκαλούν ένα σφίξιμο και μία μικρή τάση για εμετό. Η έκρηξη αδρεναλίνης φταίει γι’ αυτό ή οποία προκαλείται από την αντίδραση πάλης-φύγης.

Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό, Ο όρος «πάλη ή φυγή» χρησιμοποιείται ώστε να περιγράψει την αντίδραση οργανισμών κάτω από στρεσογόνες συνθήκες.

Με λίγα λόγια, όταν ένας άνθρωπος ερωτεύεται, το νευρικό σύστημα ανταποκρίνεται. Προκαλεί αύξηση της αδρεναλίνης και μεταβολές στις κόρες των ματιών, στα επίπεδα ζαχάρου και κορτιζόλης και στους χτύπους της καρδιάς ή την αρτηριακή πίεση.

Οπτική επαφή και έρωτας

Έχει αποδειχθεί ότι όταν κάποιος σε κοιτάει στα μάτια, ο οργανισμός του παράγει μία χημική ουσία που ονομάζεται φενεθυλαμίνη. Αυτή η λέξη-γλωσσοδέτης είναι συσχετισμένη με την αντίδραση πάλης-φυγής. Συνεπώς αν αποφασίσεις να κοιτάξεις έντονα και εσύ, τότε ίσως και να δημιουργηθεί ένας καινούριος έρωτας.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024