Οι σχέσεις μπορεί να είναι πιο εύκολες, ή πιο δύσκολες, δεν παύουν όμως να είναι δύσκολες. Οι λόγοι είναι τόσο προφανείς όσο προφανές είναι ότι η Γη είναι στρογγυλή (αν και τα τελευταία χρόνια ακούμε αχαρακτήριστα πράγματα περί αυτού).

Διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες

Δεν είμαστε ίδιοι χαρακτήρες. Έχουμε πολλά κοινά και σίγουρα πολλές διαφορές. Ωστόσο εδώ νευριάζουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό κατά καιρούς. Δε θα νευριάσουμε ή δε θα στεναχωρηθούμε από μια σχέση, που έχουμε να κάνουμε με έναν άλλον άνθρωπο που έχει βιώσει εντελώς άλλον τρόπο ζωής;

Πολιτικά «ιστεύω»

Είναι σίγουρο πως όσο κοντά και να είναι, ή όσο μακριά τέλος πάντων, δεν είναι ποτέ πανομοιότυπα. Και αυτό έχει άμεση επίδραση αυτών που λέμε στην καθημερινότητά μας. Μας επηρεάζει σε καθημερινό πλαίσιο.

Διαφωνούμε κατά καιρούς ακόμη και για τέτοια ζητήματα.

Κτητικότητα

Είναι λογικό μετά από πολύ καιρό δέσμευσης να νιώθει ένα άτομο ότι έχει αρκετά κτητικά συναισθήγματα προς το άλλο άτομο. Αυτό είναι κάτι που έχει σχέση με τον ανθρώπινο εγωισμό και γενικά με την ανθρώπινη σχέση και το αίσθημα της «κτήσης».

Ακόμη και άτομα που βρίσκονται σε πολυσυντροφικές και σε ελεύθερες-ανοιχτές σχέσεις δηλώνουν ότι νιώθουν τα συναισθήματα αυτά παρ’ όλο που δε θέλουν.

Διαφορετικότητα

Συνήθως δύο άνθρωποι στην αρχή έλκονται από το γεγονός ότι ο άλλος έχει σχεδών ίδιο αριθμό σε ομοιότητες και διαφορές με το άλλο άτομο. Στην πορεία όμως έρχεται η συνειδητοποιήση ότι οι διαφορές υπερτερούν επειδή τα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου είναι εξατομικευμένα.

Το ότι οι σχέσεις μπορεί να είναι δύσκολες, δε σημαίνει ότι δεν αξίζουν την προσπάθειά τους. Αυτό φυσικά αφορά τις σχέσεις που ναι μεν έχουν δυσκολίες αλλά δεν περιλαμβάνουν σωματική ή και ψυχολογική βία. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χωρισμός θα έπρεπε να είναι ο μονόδρομος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο