Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Χίου : Η κυβέρνηση στήνει ένα σκηνικό πολέμου

Δήμαρχος Χίου : Η κυβέρνηση στήνει ένα σκηνικό πολέμου

Αντιδράσεις για τα κυβερνητικά σχέδια

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ζητά από την Σύνοδο Κορυφής  την πρόβλεψη περισσότερων κονδυλίων για την αντιμετώπισή του από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, τοπικοί Άρχοντες των νησιών που ήδη «βρίσκονται στα κάγκελα», αντιδρώντας και στο περιεχόμενο των κυβερνητικών σχεδίων για κλειστά κέντρα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται αυτά να επιβληθούν.

Στην εκπομπή ΜΕGA Σαββατοκύριακο μίλησε το πρωί του Σαββάτου (22/2) ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Καρμαντζής, για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού στα νησιά του Αιγαίου.

Οι κάτοικοι του νησιού της Χίου ζουν εδώ και έξι χρόνια μια απίστευτη κατάσταση, σύμφωνα με τον δήμαρχο, καθώς όλα έχουν ανατραπεί και μέρα με τη μέρα γίνονται ακόμα δυσκολότερα. Η αβεβαιότητα πλέον πρωταγωνιστεί, ενώ το αίσθημα ασφάλειας έχει χαθεί.

«Η κυβέρνηση στήνει ένα σκηνικό πολέμου», δήλωσε ο κ. Καρμαντζής για τα κυβερνητικά σχέδια στα νησιά του Αιγαίου και έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «πρέπει να βάλουν μυαλό» και πως «ο κόσμος των νησιών δεν έχει εμπιστοσύνη στην παρούσα κυβέρνηση».

Συνολικά η κοινωνία της Χίου είναι ξεσηκωμένη και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αποφασισμένη «να σταθεί στην πρώτη γραμμή με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

«Θα μας βρουν απέναντι, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε όλη αυτή την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση προς το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό για «επανασχεδιασμό εδώ και τώρα».

Ξεκινούν διαγωνισμοί για τα κλειστά κέντρα

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης υπέγραψε την Παρασκευή (21.2.2020) τρεις αποφάσεις για τη διενέργεια διαγωνισμού που αφορά στη διαμόρφωση του χώρου των επιταγμένων ακινήτων σε τρία νησιά: Λέσβο, Χίο και Σάμο

Μάλιστα, σύμφωνα με τα έγγραφα του υπουργείου Μετανάστευσης η προεκτιμώμενη συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του έργου «Προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμού» των εκτάσεων αυτών και στα τρία νησιά φτάνει τις 2.995.044,20 ευρώ, γεγονός που προϊδεάζει ότι το τελικό κόστος κατασκευής των κλειστών κέντρων δεν θα είναι καθόλου μικρό.

– Η απόφαση για τη Σάμο

– Η απόφαση για τη Χίο

– Η απόφαση για τη Λέσβο

Κριτήριο για την ανάθεση των συμβάσεων είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη) και η πρόσκληση απευθύνεται σε τρεις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει ταχύτατα, το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας (24/02/2020).

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024