Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Digi Bollards : Προσβασιμότητα για όλους χάρη σε καινοτόμα... ψηφιακά κολονάκια

Digi Bollards : Προσβασιμότητα για όλους χάρη σε καινοτόμα… ψηφιακά κολονάκια

Τα προβλήματα μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία στις σύγχρονες πόλεις προσπαθούν να λύσουν τα μέλη της ομάδας ρομποτικής Robotic Alienz των εκπαιδευτηρίων ΠΑΛΛΑΔΙΟ, παρουσιάζοντας ένα καινοτόμο τεχνολογικό project, το Digi Bollards

Τα προβλήματα μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία στις σύγχρονες πόλεις προσπαθούν να λύσουν τα μέλη της ομάδας ρομποτικής Robotic Alienz των εκπαιδευτηρίων ΠΑΛΛΑΔΙΟ, παρουσιάζοντας ένα καινοτόμο τεχνολογικό project, το Digi Bollards.

Οι μηχανές που παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια, τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν μπροστά σε ράμπες και οι μπλοκαρισμένες διαβάσεις πεζών αποτελούν, ίσως, τις κυριότερες αιτίες που καθιστούν αδύνατη τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία στις μεγαλουπόλεις.

Η λύση που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα μέλη της Robotic Alienz είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα από κολονάκια που τοποθετείται μπροστά στις ράμπες.

Τα εν λόγω κολονάκια έχουν τη δυνατότητα, μέσα από έναν τηλεκατευθυνόμενο μηχανισμό, να βυθίζονται και να ελευθερώνουν την πρόσβαση, όταν αυτό είναι επιθυμητό.

Ένας αισθητήρας τοποθετημένος στο κολονάκι αντιλαμβάνεται το σήμα από μια κάρτα με την οποία είναι εφοδιασμένο το άτομο για το οποίο επιτρέπεται η πρόσβαση, και έτσι ενεργοποιείται ο μηχανισμός «βύθισης».

Ταυτόχρονα, ένας άλλος αισθητήρας αντιλαμβάνεται την ύπαρξη παρκαρισμένου οχήματος που εμποδίζει την πρόσβαση δίπλα στα κολονάκια και στέλνει ένα μήνυμα SMS στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, με σκοπό την άμεση απομάκρυνση του οχήματος.

Τα παιδιά μελέτησαν το πρόβλημα, συζήτησαν με το δήμαρχο Τρικάλων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, όπου ο δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τους μίλησε για το πρόβλημα και άκουσε την πρότασή τους.

Επίσης, συζήτησαν με πολεοδόμους, με τεχνικούς πληροφορικής και με κατασκευαστικές εταιρείες, πριν καταλήξουν στην τελική τους πρόταση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι μαθητές, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και αξιοποιώντας τις γνώσεις τους, δημιούργησαν μια «έξυπνη» συσκευή που μπορεί να βρει πρακτική εφαρμογή και να λύσει προβλήματα.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024