Η Ελεονώρα Μελέτη είναι ιδιαίτερα δραστήρια στα social media και πολύ συχνά μοιράζεται τις σκέψεις της δημοσίως.

View this post on Instagram

Μ’ αρέσει να μαγειρεύω … με ρωτάνε αν είμαι καλή μαγείρισσα … και συνήθως απαντώ διπλωματικά, λέγοντας πως μαγειρεύω υγιεινά. Αυτό σημαίνει πως αποφεύγω τα λίπη, δε βάζω πολύ αλάτι στις δημιουργίες μου, συνήθως επιλέγω συνταγές με πολλά λαχανικά, φυτικές πρωτεΐνες, ενώ προτιμώ τα πιάτα στον ατμό. Ακόμα και τα γλυκά μου, τα ετοιμάζω με φυσικά γλυκαντικά, όπως μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, αποφεύγοντας τη ζάχαρη. Όλα αυτά πάλι, σημαίνουν πως μπορώ άνετα να διατηρώ το βάρος που θέλω, να αισθάνομαι και να είμαι υγιής, να νιώθω πάντα σε φόρμα, να μη στερούμαι γεύσεις και νοστιμιές και να παραμένω υγιής! Δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο φάρμακο που συστήνουν οι γιατροί σε κάποιον με διαβήτη τύπου 2, αλλά και σε αμέτρητες άλλες ασθένειες είναι η … σωστή διατροφή. Τρώγοντας υγιεινά να θυμάσαι πως φροντίζεις τον εαυτό σου από μέσα προς τα έξω δημιουργώντας την καλύτερη ασπίδα πρόληψης σε μάστιγες της εποχής, από τις οποίες είναι στο … πιάτο σου, να τις γλιτώσεις! Link in bio κ θα μάθεις κ αλλά! #AtTheHeartOfDiabetes #collab

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram) on

Η ανησυχία της

«Την ώρα που κάθε άνθρωπος σε όλο τον κόσμο (εκτός από τον 3ο κόσμο βέβαια) πετάει γύρω στα 150 κιλά φαγητό κατά μέσο όρο, το χρόνο, σε όλες τις εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, έχουν ψηθεί κ χαραμιστεί, αμέτρητα κιλά κρέατος. Κ επειδή έχω κάνει και εγώ αυτά τα κλισεδάκια κατά το παρελθόν, όχι, δεν καταναλώνονται ούτε τα μισά από τεχνικούς κ δημοσιογράφους. Κ δεν σχολιάζω ως vegetarian αλλά ως άνθρωπος που έχει την τύχη να μπορεί να φάει με άνεση κάθε μέρα, την ώρα που κάποιοι πεινούν», έγραψε χαρακτηριστικά στο μήνυμά της η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία πολλές φορές έχει γράψει μηνύματα για την σπατάλη των φαγητών.

Δείτε την ανάρτηση της

Γράψτε το σχόλιό σας