Συλλογή από ερωτικές επιστολές του Ρουμάνου γλύπτη, ζωγράφου και φωτογράφου Κονσταντίν Μπρανκούζι, προς την Αμερικανίδα φωτογράφο Φλόρενς Μάιερ, θα τεθεί σε δημοπρασία από την Artmark, στις 4 Μαρτίου στο Βουκουρέστι.

Με τίτλο «Μια ιστορία αγάπης», η δημοπρασία περιλαμβάνει 15 αντικείμενα από την αλληλογραφία του Μπρανκούζι. Ολες οι επιστολές υπογράφονται με το όνομά του, ή το ψευδώνυμο Morice. Επίσης, στη διάρκεια της δημοπρασίας, θα διατεθούν και άλλα σημαντικά έγγραφα από τη συγγραφική συλλογή του του Μπρανκούζι. Η τιμή εκκίνησης για κάθε επιστολή είναι 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Artmark, οι ειδικοί θεωρούν ότι καθώς το περιεχόμενο των επιστολών περιγράφει την προσωπική ζωή του καλλιτέχνη και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως εθνική πολιτιστική κληρονομιά.

Οι επιστολές εξετάστηκαν εξονυχιστικά -και επικυρώθηκε η αυθεντικότητά τους -από τον Δρ. Radu Varia, μέλος πολλών ακαδημιών, όπως η Royal Scottish Academy, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών, Τεχνών και Επιστολών στο Παρίσι και η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών στο Σάλτσμπουργκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο