Ναι είναι κατανοητό, νιώθεις ζήλια. Νιώθεις ότι κάτι θα κάνει με κάποια άλλη, ότι θα ερωτευτεί κάποια άλλη ή ότι έστω θα πάει με κάποια άλλη. Το θέμα είναι ότι αν θεωρείς ότι η λύση σε αυτό είναι ο χωρισμός, κάνεις λάθος, σχεδόν.

Πότε να χωρίσεις;

Όταν βλέπεις ότι η ζήλια σου έχει ξεφύγει από τα λογικά πλαίσια και έχει φτάσει σε ένα σημείο να γίνεται παθολογική, τότε καταλαβαίνεις ότι τίποτα δε μπορεί να αλλάξει αν δεν πας σε κάποιον ειδικό.

Στο στάδιο της παθολογικής ζήλιας συνήθως δεν κατανοείς και η ίδια ότι ζηλεύεις τόσο. Λογικά στο λέει ο σύντροφός σου. Χώρισε καθόσον βλέπεις ότι τον στεναχωρείς και τον επηρεάζεις αρνητικά σε ψυχολογικό επίπεδο.

Το ότι έχεις θέματα εσύ δε σημαίνει ότι σου φταίει κάποιος που μένει δίπλα σου από αγάπη και μόνο ενώ ανέχεται μια τέτοια συμπεριφορά. Αν σε χωρίσει ο ίδιος, τότε θα πρέπει να καταλάβεις ότι φταις η ίδια για αυτό και να αναλάβεις τις ευθύνες σου έτσι ώστε στο μέλλον να μην ξανακάνεις τα ίδια λάθη.

Πότε να το προσπαθήσεις

Αν ξεκινήσεις να πηγαίνεις σε κάποιον ειδικό επί του θέματος, λύσεις κάποια θέματα που έχεις και βλέπεις ότι και ο σύντροφός σου σε στηρίζει, σου λέει ότι έχεις ηρεμήσει και ότι αυτό τον κάνει να νιώθει πιο καλά, τότε προφανώς και να μη χωρίσεις.

Το θέμα της αυτογνωσίας διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια απόφαση. Αν αναγνωρίζεις ότι έχεις ένα συμπεριφορικό πρόβλημα και θέλεις να το αλλάξεις για το καλό και των δύο σας, τότε είσαι σε ένα πολύ καλό στάδιο να πάνε όλα όντως καλύτερα.

Μη χωρίζεις για να αποφύγεις το θέμα της ζήλιας που σε ταλαιπωρεί και να μην έρθεις αντιμέτωπη με αυτό, άρα αντιμέτωπη με τη ρίζα του προβλήματος. Μόλις λύσεις το πρόβλημα θα κατανοήσεις ότι είχες άγχος και νεύρα χωρίς λόγο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο