Οι κανόνες αυτοί είναι και εκείνοι που θα εξασφαλίσουν μια σχέση χωρίς τόσες εντάσεις αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει περισσότερες προοπτικές για το μέλλον και για ό,τι ακολουθήσει μεταξύ σας σε θέμα γάμου, συγκατοίκησης κλπ.

Ειλικρίνεια

Είναι απολύτως απαραίτητο να λέτε τι νιώθετε. Πρέπει πάντα να μιλάτε στον σύντροφό σας και να του περιγράφεται αυτά τα οποία αισθάνεστε, με αρκετή ακρίβεια έτσι ώστε να νιώθετε καλά μεταξύ σας.

Είτε πρόκειται για ανασφάλεια ή άποψη (ή κάποιο άλλο έντονο συναίσθημα), τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να μας κατακλύσουν εύκολα. Ακριβώς όμως επειδή μια σκέψη γεμίζει το μυαλό μας ή ακόμη και το σώμα μας, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αληθινή.

Όταν μια σκέψη σας βασανίζει δώστε της την απαραίτητη σημασία, αλλά δεν είναι απαραίτητο να θεωρήσετε ότι πρόκειται για ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Κατανόηση

Κατανόηση αυτών που νιώθετε και που σας συνδέουν είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η κατανόηση είναι επίσης απαραίτητη για να μπορείτε να εκτιμάτε ο ένας τον άλλον χωρίς να συμπεριφέρεστε με αδιαφορία και κυνισμό.

Η ευγνωμοσύνη που θα δείξετε ο ένας στον άλλον, δείχνει ότι εκτιμάτε το γεγονός ότι σε έναν κόσμο που είναι δύσκολο να ερωτευτείς και να βρεις άτομο να σε αγαπήσει και να το αγαπήσεις, εσείς έχετε ο ένας τον άλλον.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης στο οποίο θα καταγράφετε απλόχερα την ευγνωμοσύνη σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να θυμάστε πάντοτε αυτές τις στιγμές, διατηρώντας παράλληλα ανοιχτά την καρδιά και το μυαλό σας.

Νεύρα

Είναι λογικό κατά καιρούς να έχετε εντάσεις και νεύρα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι λογικό αυτά τα νεύρα να τα εκφράζετε συνέχεια ο ένας στον άλλον γιατί έπειτα φθείρεται η σχέση.

Η πιο σημαντική ικανότητα που μπορείτε να αποκτήσετε είναι να απομακρύνεστε ακριβώς τη στιγμή που κάποιος από εσάς έχει αρχίσει να εκνευρίζεται. Οι συγκρούσεις δεν είναι ποτέ αυτό που νομίζετε κι όταν αντιδράτε στα συναισθήματά σας. Αντί να αποκρίνεστε σε αυτά είναι πολύ πιθανό να πολλαπλασιαστούν και τελικά να καταλήξετε σε καβγά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr