Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νάταλι Πόρτμαν: Απαντά στα σχόλια για τη διαμαρτυρία της στα Όσκαρ

Νάταλι Πόρτμαν: Απαντά στα σχόλια για τη διαμαρτυρία της στα Όσκαρ

Η εμφάνιση-διαμαρτυρία που πραγματοποίησε η Νάταλι Πόρτμαν στο κόκκινο χαλί της απονομής των βραβείων Όσκαρ 2020, συζητήθηκε όσο καμία άλλη

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης, Νάταλι Πόρτμαν απάντησε στην κριτική που δέχθηκε από τη συνάδελφό της, Ρόουζ ΜακΓκόουαν για την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ.

Η Ρόουζ ΜακΓκουάν κατηγόρησε την Αμερικανο-Ισραηλινή ηθοποιό επειδή εμφανίστηκε με χρυσό φόρεμα του οίκου Dior και κάπα, στην οποία ήταν κεντημένα τα ονόματα γυναικών σκηνοθετών που δεν ήταν υποψήφιες για Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν έκανε λόγο για «απάτη» και είπε πως το να φορέσει την κάπα δεν ήταν πράξη γενναιότητας και ότι ενήργησε «σαν μία ηθοποιό που υποδύεται το ρόλο κάποιας που νοιάζεται».

Τόνισε ακόμη ότι η Νάταλι Πόρτμαν δεν κατάφερε να υποστηρίξει τις κινηματογραφικές ταινίες γυναικών δημιουργών, είτε δουλεύοντας μαζί με γυναίκες είτε προσλαμβάνοντας γυναίκες μέσω της δικής της εταιρείας παραγωγών.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η ΜακΓκάουαν ανέφερε ότι η Νάταλι Πόρτμαν προχώρησε «στο είδος της διαμαρτυρίας που παίρνουν εγκωμιαστικά σχόλια από τα mainstream media» αλλά είναι «περισσότερο ηθοποιός που υποδύεται τον ρόλο κάποιας που νοιάζεται. Όπως πολλές κάνουν».

«Βρίσκω αυτόν τύπο ακτιβισμού βαθιά προσβλητικό σε εμάς που στην πραγματικότητα αναλαμβάνουμε δράση» σημείωσε.

H απάντηση της Νάταλι Πόρτμαν

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νάταλι Πόρτμαν ανέφερε ότι προσπάθησε να συνεργαστεί με περισσότερες γυναίκες δημιουργούς στην καριέρα της και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή της ως πρωταγωνίστρια σε ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο και διαφημίσεις είχε ως αποτέλεσμα τις συνεργασίες με γυναίκες σκηνοθέτιδες, όπως η Μαρία Κόεν, η Μίρα Ναϊρ, η Ρεμπέκα Ζλοτόβσκι, η Άννα Ρόουζ Χόλμερ και η Σοφία Κόπολα.

«Συμφωνώ με την κ. ΜακΓκόουαν ότι είναι ανακριβές να με αποκαλούν «γενναία» επειδή φόρεσα ένα ένδυμα που έφερε πάνω του γυναικεία ονόματα.

Η γενναιότητα είναι ένας όρος που σχετίζεται πολύ περισσότερο με πράξεις όπως αυτές των γυναικών που καταθέτουν εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν τις τελευταίες εβδομάδες, υπό απίστευτη πίεση» επισήμανε η Νάταλι Πόρτμαν στην ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε από το Variety.

«Είναι αλήθεια ότι έκανα μόνο μερικές ταινίες με γυναίκες. Στη μακρά καριέρα μου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με γυναίκες σκηνοθέτιδες λίγες φορές. Δυστυχώς, οι ταινίες που δεν μπόρεσα να κάνω είναι μια ιστορία φαντασμάτων.

Είχα την εμπειρία μερικές φορές να βοηθήσω να προσληφθούν γυναικών σκηνοθέτιδες, σε έργα και στη συνέχεια, εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγω των συνθηκών που αντιμετώπιζαν κατά την εργασία τους.

Έτσι θέλω να πω, έχω προσπαθήσει και θα συνεχίσω να προσπαθώ. Ενώ δεν έχω ακόμη πετύχει, είμαι αισιόδοξη ότι ξημερώνει μια νέα μέρα».

Sports in

Ποια προϊόντα καθημερινής χρήσης συνδέονται με πολλαπλή σκλήρυνση και αυτισμό

Χημικά σε προϊόντα και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά - από απολυμαντικά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής ως έπιπλα και ηλεκτρονικές συσκευές - πλήττουν τα ολιγοδενδροκύτταρα του εγκεφάλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024