Είναι ένα χαρακτηριστικό ζώδιο της φωτιάς, γνωστό για την περηφάνια που έχει για τον εαυτό του αλλά και για τον πολύ ισχυρό εγωισμό και το πάθος του με ό,τι του αρέσει. Είναι αρκετά γενναιόδωρος και αυτό ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό που τον κάνει περιζήτητο.

Πλεονεκτήματα

Δημιουργικός με ό,τι αγαπάει. Σίγουρος για τα «θέλω» με αποτέλεσμα να τα υπερασπίζεται μέχρι τελικής πτώσεως. Φιλόδοξος και παθιασμένος όταν αναγνωρίζουν τα ταλέντα του και είναι δίκαιοι και σωστοί απέναντί του με αποτέλεσμα να δείχνει τον καλύτερό του εαυτό.

Έχει την τάση να παλεύει για αυτά που πιστεύει και δε θα εγκαταλείψει ποτέ ό,τι και να του λένε οι άλλοι γιατί θα εξακολουθεί να επιμένει σε εκείνα που θεωρεία υπέροχα και αρετολογικά για να τα έχει στην καθημερινότητά του.

Αδυναμίες 

Είναι εγωιστής και εγωκεντρικός σε σημείο να μη μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του όταν βρίσκεται στη φάση ενός τσακωμού-λογομαχίας κλπ γιατί θα επιμένει ότι έχει πάντα δίκιο ενώ μπορεί να μην έχει. Επιδεικτικός και πεισματάρης με αποτέλεσμα να γίνεται αρκετά εκνευριστικός στους άλλους που τον κάνουν παρέα ή σε όποιον έχει σχέση μαζί του.

Προσοχή

Θέλει να είναι στο επίκεντρο, γι’ αυτό απλά αναθέστε του αρμοδιότητες που θα ενισχύουν την εικόνα του. Μπορεί άνετα να κάνει μία παρουσίαση, μία πώληση, να μεσολαβήσει σε μία κατάσταση ή ακόμα και να καθοδηγήσει τους υφιστάμενους.

Δεν μπορεί να επικεντρωθεί στις λεπτομέρειες και μισεί να επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα, γι’ αυτό δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να τον βάλετε να ασχοληθεί με αρχειοθετήσεις ή με λογιστικά. Διαφορετικά, θα το μετανιώσετε όταν θα αρχίσει να διαμαρτύρεται για τη δουλειά που του αναθέσατε και η οποία κατ’ αυτόν είναι πολύ κατώτερη από εκείνη που θα του ταίριαζε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο