Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πριν βγείτε ραντεβού δες από τα social media αν είναι ναρκισσιστής

Πριν βγείτε ραντεβού δες από τα social media αν είναι ναρκισσιστής

Είναι μια σοβαρή ψυχική διαταραχή

Το αν είσαι με έναν ναρκισσιστή ή όχι δεν είναι κάτι που το καταλαβαίνεις μόνο άμεσα με τη συμπεριφορά του απέναντί σου αλλά και έμμεσα, βλέποντας πως συμπεριφέρεται στα social media.

Ένα προφίλ για να τραβάει την προσοχή

Οι ναρκισσιστές συχνά προσπαθούν να είναι το κέντρο της προσοχής, και αυτή η τάση επεκτείνεται εύκολα στα κοινωνικά μέσα. Σε μια σειρά μελετών, οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα από τις σελίδες προφίλ του Facebook, διαπιστώνοντας ότι οι ναρκισσιστές χρησιμοποίησαν μια σειρά τεχνικών για να επιστήσουν την προσοχή στις σελίδες προφίλ τους.

Όσοι χρησιμοποίησαν λιγότερες μοναδικές αντωνυμίες πρώτου προσώπου (π.χ. «εγώ») αντ ‘αυτού χρησιμοποιούσαν πιο σέξι εικόνες ως την εικόνα προφίλ τους, ή χρησιμοποιούσαν επιθετικές λέξεις (π.χ., μίσος, σκοτώνουν) στις αυτο-περιγραφές τους.

Χρήση της σεξουαλικής γλώσσας

Οι ναρκισσιστές είναι γνωστοί για μια βραχυπρόθεσμη στρατηγική ζευγαρώματος-και ειδικότερα, για την εμπλοκή σε ένα στυλ αγάπης που χειρίζονται τον σύντροφό τους. Οι ερευνητές κατέγραψαν φοιτητές στην καθημερινή τους ζωή και διαπίστωσαν ότι οι ναρκισσιστές δεν είναι μόνο πιο εξωστρεφείς και λιγότερο ευχάριστοι, αλλά χρησιμοποιούν επίσης περισσότερο σεξουαλική γλώσσα (π.χ. γυμνές και άλλες λέξεις που πρέπει να λογοκρίνονται).

Ενημερώσεις κατάστασης σχετικά με τα επιτεύγματα, τη διατροφή και την άσκηση.

Μπορεί να μην είναι μόνο ο αριθμός των ενημερώσεων κατάστασης που έχει σημασία, αλλά και ο τύπος επίσης. Οι ερευνητές εξέτασαν πόσο διαφορετικά γνωρίσματα προσωπικότητας σχετίζονταν με το περιεχόμενο των ενημερώσεων σχετικά με το status του Facebook, διαπιστώνοντας ότι οι ναρκισσιστές είχαν περισσότερες πιθανότητες να μοιραστούν τις καταστάσεις σχετικά με τα επιτεύγματα και τις «συνήθειες διατροφής και άσκησης».

Οι ερευνητές προτείνουν ότι αυτές οι ενημερώσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση του καθεστώτος και στην επισήμανση το προσεκτικά διατηρημένο βλέμμα ενός ατόμου.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024