Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δες τι λέει η αυτή η έρευνα για τις γυναίκες και τους άντρες που είναι single

Δες τι λέει η αυτή η έρευνα για τις γυναίκες και τους άντρες που είναι single

Τα πράγματα δεν είναι τόσο στερεοτυπικά όσο τα περίμενες

Η έρευνα αυτή δείχνει ότι τελικά η στερεοτυπική αντίληψη πως οι γυναίκες που είναι single δε νιώθουν ωραία ενώ ο άντρας εργένης νιώθεις τέλεια, διαψεύδεται πανηγυρικά. Καιρός γενικότερα να ακούγονται περισσότερο τα facts παρά τα σεξιστικά συναισθήματα μιας πατριαρχικά δομημένης κοινωνίας.

Έρευνα

Βάσει της έρευνας αυτής,  61% των single γυναικών δήλωσε ικανοποιημένο και ευτυχισμένο με το να είναι single σε αντίθεση με το 49% των single ανδρών.

Η καθηγήτρια Emily Grundy του University of Essex, δήλωσε στην Telegraph ότι o λόγος είναι πιθανότατα το ότι οι γυναίκες τείνουν να «δουλεύουν» περισσότερο σε μια σχέση. «Είναι αποδεδειγμένο ότι οι γυναίκες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα οικειακά και πιστεύω ότι περνούν περισσότερες συναισθηματικές διαβαθμίσεις». 

Κοινωνικές δραστηριότητες

Τόνισε ότι οι γυναίκες που δεν έχουν σύντροφο έχουν μια πιο εξώστρεφη κοινωνική τάση. Δηλαδή τείνουν να συμμετέχουν σε πολλές κοινωνικές δραστηριότητες και κατά συνέπεια να δημιουργούν περισσότερες φιλικές σχέσεις, σε αντίθεση με τους άντρες εργένηδες που κάνουν πολύ λιγότερες. «Οι άνδρες είναι πιθανό να αισθάνονται περισσότερο μοναχικοί όταν είναι single», δηλώνει.

Μάλιστα, το ποσοστό ευτυχίας των γυναικών ήταν υψηλότερο στις ηλικίες από 45 χρονών και πάνω. Ενώ το 32% των γυναικών από 45 ως 65 δήλωσε ευτυχισμένο χωρίς σύντροφο, το ίδιο ίσχυσε μόνο για το 19% των ανδρών στην ίδια ηλικιακή ομάδα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024