Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Aυτά είναι τα θετικά που προσφέρει η αγκαλιά

Aυτά είναι τα θετικά που προσφέρει η αγκαλιά

Η αγκαλιά έχει οφέλη που μάλλον δεν είχες σκεφτεί καν

Η αγκαλιά έχει αρκετά οφέλη τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική υγεία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε αν έχεις παρατηρήσει, πως κάθε φορά που αγκαλιάζεσαι με κάποιον ηρεμείς.

Ενισχύεται η ενσυναίσθηση

Αυξάνονται τα επίπεδα συμπόνοιας, ενσυναίσθησης και κατανόησης της κατάστασης των άλλων. Αυξάνεται η ικανότητα της διυποκειμενικότητας, δηλαδή της κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων με αποτέλσμα εν καιρώ να έχεις αποκτήσει περισσότερα συναισθήματα.

Αύξηση ντοπαμίνης

Σύμφωνα με εργαστηριακά πειράματα της Ιατρικής Σχολής του Σαν Ντιέγκο στις αγκαλιές οφείλεται και η αύξηση της παραγωγής ντοπαμίνης.

Τα χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης σχετίζονται με την κατάθλιψη, κάτι που εδώ και χρόνια κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι η ανθρώπινη επαφή και το άγγιγμα μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά αντικαταθλιπτικά.

Φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά με κάθε έννοια

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου DePauw η αγκαλιά ενισχύει την παραγωγή ωκυτοκίνης, που είναι γνωστή και ως ουσία ή ορμόνη της αγάπης και της αγκαλιάς. Αυτή βοηθά στη χαλάρωση των μυών και στη δημιουργία του αισθήματος πληρότητας και ευφορίας.

Ηρεμία ψυχικά και σωματικά

Είναι γνωστό ότι μπορεί να είσαι με τον σύντροφό σου και πάνω σε έναν τσακωμό να έρθει και να σε πάρει αγκαλιά για να ηρεμήσεις. Και εσύ όσα νεύρα έχεις και όση ένταση και να έχεις στο τέλος ηρεμείς και χαλαρώνεις αρκετά.

Ακόμη και άνθρωποι που τείνουν να είναι σφιγμένοι κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να τους αγκαλιάσει, έχει παρατηρηθεί ότι στη συνέχεια «λύνονται» και ανταποδίδουν την αγκαλιά. Ο λόγος, βέβαια, πάντα για αγκαλιές μεταξύ ανθρώπων που τρέφουν αισθήματα εκτίμησης και συμπάθειας.

Μειώνουν τον σωματικό πόνο

Όταν ένα άτομο που συμπαθείς σε αγκαλιάζει, ο οργανισμός σου εκκρίνει ενδορφίνες, που μπλοκάρουν τα κανάλια του πόνου, μαλακώνοντας το αίσθημα δυσφορίας. Αυτό έχει στη συνέχεια και θετικό ψυχολογικό και συναισθηματικό αντίκτυπο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024