Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Joaquin Phoenix: «Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή»

Joaquin Phoenix: «Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή»

Τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν και ο Χοακίν Φίνιξ πήρε το πολυπόθητο βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για πρώτη φορά στην καριέρα του

Τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν και ο Χοακίν Φίνιξ πήρε το πολυπόθητο βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Joker» άφησε πίσω τον Αντόνιο Μπαντέρας για την ταινία «Πόνος και Δόξα» τον Άνταμ Ντράιβερ για την «Ιστορία Γάμου», τον Τζόναθαν Πράις για την ταινία «Οι Δύο Πάπες» και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το «Μια Φορά στο Χόλιγουντ» και έφυγε με το χρυσό αγαλματίδιο.

Την ώρα που παρέλαβε το βραβείο ο ηθοποιός επέλεξε να μην ευχαριστήσει συντελεστές και συναδέλφους αλλά να στείλει ένα δυνατό οικολογικό μήνυμα.

«Πιστεύω ότι έχουμε γίνει αποσυνδεθεί πολύ από τον φυσικό κόσμο. Αν είμαστε ένοχοι για κάτι είναι το ότι έχουμε αναπτύξει μια εγωκεντρική θέαση του κόσμου- την πεποίθηση ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Πηγαίνουμε στη φύση και «κλέβουμε» τους πόρους της. Αισθανόμαστε ότι έχουμε το δικαίωμα να γονιμοποιήσουμε τεχνητά μια αγελάδα και όταν γεννά το μωρό της, της το κλέβουμε. Παρόλο που οι κραυγές της αγωνίας της είναι αδιαμφισβήτητες. Και στη συνέχεια παίρνουμε το γάλα της που προοριζόταν για το μοσχαράκι και το βάζουμε στον καφέ και τα δημητριακά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο 45χρονος ηθοποιός.

Η συγκινητική αναφορά στον αδερφό του

Με ένα στίχο του αδερφού του Ρίβερ, ο οποίος πέθανε από ναρκωτικά σε σε ηλικία 23 ετών έξω από ένα κλάμπ επέλεξε να κλείσει την ευχαριστήρια ομιλία του ο Χοακίν Φίνιξ.

«Τρέξε προς τη σωτηρία με αγάπη και η ειρήνη θα ακολουθήσει» είχε γράψει ο αδικοχαμένος αδερφός του ηθοποιού, ο οποίος δάκρυσε την ώρα της απονομής.

«Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή, ήμουν εγωιστής. Υπήρξα σκληρός μερικές φορές, δύσκολος στη συνεργασία και είμαι ευγνώμων που τόσοι εδώ μέσα μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία. Νομίζω πως τότε είμαστε στα καλύτερά μας: όταν στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Όχι όταν ακυρώνουμε ο ένας τον άλλον για παλιά μας λάθη, αλλά όταν βοηθάμε ο ένας τον άλλον να αναπτυχθεί. Όταν μορφώνουμε ο ένας τον άλλον, όταν αλληλοκαθοδηγούμαστε προς την εξιλέωση» ανέφερε ο ηθοποιός.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024