Η αγάπη και ο έρωτας έχουν μια ολόκληρη νευροχημική θεμελίωση γύρω τους, η οποία επηρεάζει το πώς νιώθουν και οι δύο ή έστω ο ένας από τους δύο.

Η επαφή με τα μάτια είναι το κλειδί

Μερικές εξαιρετικές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι τα ζευγάρια που είναι ερωτευμένα και δεσμεύονται σε μια ρομαντική σχέση συγχρονίζουν τα ποσοστά καρδιάς τους αφού κοιτάζουν τα μάτια των άλλων για τρία λεπτά.

Η αγάπη λειτουργεί γρήγορα

Χρειάζονται μόνο 4 λεπτά για να αποφασίσετε αν σας αρέσει κάποιος ή όχι.

Η αγάπη μπορεί να είναι εθιστική

Η αγάπη είναι σαν τη λήψη μιας δόσης κοκαΐνης, καθώς και οι δύο εμπειρίες επηρεάζουν τον εγκέφαλο παρομοίως και προκαλούν μια παρόμοια αίσθηση ευφορίας. Η έρευνα έδειξε ότι όταν ερωτεύεσαι παράγονται αρκετές χημικές ουσίες που προκαλούν ευφορία, οι οποίες διεγείρουν ταυτόχρονα 12 περιοχές του εγκεφάλου.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η αγάπη έχει ωραία αίσθηση

Η ωκυτοκίνη, η λεγόμενη ορμόνη της αγκαλιάς ή της αγάπης παράγεται κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς 

Βιολογικά, η αγάπη σας αλλάζει με το χρόνο

Εκτιμάται ότι η ρομαντική αγάπη, η οποία συνδέεται με την ευφορία, την εξάρτηση, διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Μετά από αυτό το πρώτο έτος αρχίζει το στάδιο της λεγόμενης «αφοσιωμένης αγάπης». Η μετάβαση συνδέεται με αυξημένα επίπεδα πρωτεΐνης νευροτροφίνης σε νεοσυσταθέντα ζευγάρια.

Η αγάπη συμβαδίζει με το άγχος

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι σε πρώιμο στάδιο αγάπης έχουν χαμηλότερα επίπεδα σεροτονίνης, τα οποία συνδέονται με τα συναισθήματα ευτυχίας και ευεξίας και υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης που σχετίζονται με το άγχος. 

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο