Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι όχι στις αίθουσες το Σαββατοκύριακο

MH XAΣΕΤΕ

Φως στο σκοτάδι (Light of my life, ΗΠΑ, 2019)

Δράμα του Κέισι Αφλεκ. Σε μια κοινωνία κατεστραμμένη εξαιτίας ενός ιού που οδηγεί στον θάνατο μόνο τις γυναίκες, ένας άνδρας (Κ. Αφλεκ – φωτογραφία) προσπαθεί να προστατεύσει την κόρη του (Ανα Πνιόφσκι), η οποία ως εκ θαύματος έχει γλιτώσει. Εντονων συναισθημάτων ταινία περιπλάνησης, στην οποία ξεχωρίζουν οι καλά δουλεμένες σκηνές πατέρα – κόρης που φωτίζουν μια «κατάμαυρη» ιστορία με τη λάμψη μιας γνήσιας αγάπης.

ΑΘΗΝΑ: ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – VILLAGE ΡΕΝΤΗ ΘΕΣ/ΚΗ: ΦΑΡΓΚΑΝΗ

Η αόρατη ζωή της Ευρυδίκης Γκουσμάο (A Vida Invisível de Eurídice Gusmão, Βραζιλία, 2019)

Δράμα του Καρίμ Αϊνούζ. Στο Ρίο ντε Τζανέιρο της δεκαετίας του 1950, η αγάπη που ενώνει την Ευρυδίκη (Κάρολ Ντουάρτε) και την αδελφή της Γκουίδα (Χούλια Στόκλερ – φωτογραφία αριστερά) συνθλίβεται άκαρδα από τον πατέρα τους. Για μια ολόκληρη ζωή η μία γυναίκα αναζητεί την άλλη και πάνω σε αυτή την ιδέα ο Καρίμ Αϊνούζ κτίζει μια υπέροχη, ουσιαστική σχέση, η οποία, ειρωνικά, πυροδοτείται από την ανθρώπινη απουσία και όχι την παρουσία.

ΑΘΗΝΑ: ΑΣΤΥ – ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ ΘΕΣ/ΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΟΝ

OYTE KΡYO OYTE ZEΣTH

Μικρές κυρίες (Little women, ΗΠΑ, 2019).

Δράμα της Γκρέτα Γκέργουιγκ.

Η ωρίμαση τεσσάρων αδελφών (Σάρσι Ρόναν – φωτογραφία, Φλόρενς Πιου, Εμα Γουότσον, Ελίζα Σκάνλεν) την περίοδο του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου και σύμφωνα με το κλασικό «γυναικείο» μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Αλκοτ. Η Γκ. Γκέργουιγκ έκανε ό,τι μπορούσε για να καταλήξει σε μια απολύτως ακαδημαϊκή, παλιομοδίτικη ταινία, όπου το μόνο στοιχείο που αξίζει είναι τα σκηνικά και τα κοστούμια. Σίγουρα όχι μια ταινία που να δικαιολογεί τα έξι Οσκαρ για τα οποία είναι υποψήφια.

ΑΘΗΝΑ: CINERAMA – ODEON ΙΛΙΟΝ – TOWN CINEMA – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – WEST CITY – ΑΕΛΛΩ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΙΓΛΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΔΙΑΝΑ – ΖΕΑ – ΙΝΤΕΑΛ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΝΑΝΑ – ΟΣΚΑΡ – ΣΙΝΕ ΑΝΟΙΞΙΣ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ – ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – VILLAGE COSMOS

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Αρπακτικά Πτηνά: Και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν (Birds of prey, ΗΠΑ, 2020).Περιπέτεια της Κάθι Γιάν.

Η Μάργκο Ρόμπι σε μια οριακά απωθητική ερμηνεία υποδύεται το πρώην κορίτσι του Τζόκερ, τη Χάρλεϊ Κουίν, η οποία έχοντας χάσει την εξουσία που κάποτε είχε, προσπαθεί να σώσει το τομάρι της από τον κακό Γιούαν Μακ Γκρέγκορ που τη «βρίσκει» αφαιρώντας το δέρμα των προσώπων των θυμάτων του. Στην πορεία τη Χάρλεϊ θα ακολουθήσουν και άλλες γυναίκες (Ρόζι Πέρεζ, Τζούρνι Σμόλετ Μπελ, Ελα Τζέι Μπάσκο, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ) και η όλη εικόνα μοιάζει με καρναβαλίστικο παράρτημα του κινήματος #MeToo στον κόσμο της DC Comics.

ΑΘΗΝΑ: VILLAGE COSMOS OΛΑ ΤΑ VILLAGE – ODEON ΙΛΙΟΝ – TOWN CINEMAS – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΕΛΛΩ – ΝΑΝΑ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ  – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – WEST CITY – ΑΝΟΙΞΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ  ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024