Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλτα στη φύση με τον σύντροφό σου

Βόλτα στη φύση με τον σύντροφό σου

Η φύση είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να περάσετε τέλεια και οι δύο

Το να πηγαίνετε βόλτα στη φύση έχει θετική επίδραση και στην ψυχολογία και στο σώμα σας. Είναι λογικό λοιπόν το ζευγάρι να νιώθει πιο χαρούμενο μετά από μια βόλτα σε ένα δάσος ή σε έναν δρυμό.

Παραγωγικός χρόνος

Το να κάνετε κάτι διαφορετικό από το να πάτε για καφέ στην πόλη, είναι εξ ‘οριασμού ανανεωτικό. Μία βόλτα θα σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε από την πίεση της εργασίας και τις κοινωνικές υποχρεώσεις και να μείνετε μακριά από το κινητό σας. Αναγκάζοντάς σας να «αποσυνδεθείτε» από τον υπόλοιπο κόσμο, θα έχετε μία μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσετε πραγματικά με τον σύντροφό σας.

Ενισχύει τη libido

Οι ενδορφίνες και η αδρεναλίνη αυξάνονται από τα τοπία που κόβουν την ανάσα, τις νέες περιπέτειες που βιώνετε και τις δραστηριότητες στη φύση. Παράλληλα όμως αυξάνουν τη ροή του αίματός σας, καθώς και τα επίπεδα της τεστοστερόνης, που με τη σειρά της αυξάνει τη σεξουαλική σας διάθεση.

Χαλαρώνετε και οι δύο

Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η φύση σας βοηθάει να απελευθερώσετε το άγχος, μειώνοντας τα επίπεδα της κορτιζόλης. Επίσης, σας φέρνει σε επαφή με αρώματα και αιθέρια έλαια που σας χαλαρώνουν φυσικά, καθώς και ουσίες, όπως η βιταμίνη D, που απελευθερώνουν ενδορφίνες, γνωστές και ως «ορμόνες της ευτυχίας».

Όλα αυτά μπορούν να επιτρέψουν σε ένα ζευγάρι να προσεγγίσει δραστηριότητες με πιο θετικό τρόπο σκέψης και να περάσει μαζί ποιοτικό χρόνο.

Καλές αναμνήσεις

Όταν είστε στην εξοχή ζείτε καινούργιες εμπειρίες που δημιουργούν το είδος των αναμνήσεων που είναι σημαντικές για τα ζευγάρια. Θυμηθείτε πως ακόμη και οι κακές, άσχημες και αμήχανες στιγμές μία μέρα ίσως γίνουν ξεκαρδιστικές ιστορίες που θα σας κάνουν να γελάτε.

Είναι γνωστό ότι ο χρόνος που περνάτε στη φύση έχει σημαντικά οφέλη για τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Γνωρίζετε όμως ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά και έναν άλλο τομέα της ζωής σας, τις διαπροσωπικές σας σχέσεις;

Και αυτό διότι, όπως φαίνεται, περνώντας περισσότερο χρόνο στη φύση, επικοινωνείτε καλύτερα, νιώθετε πιο οικεία με τον σύντροφό σας, και βελτιώνετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Πηγή: mindandbodygreen.com

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024