Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καβάλα : Μία θέση για τον Τομ Κρουζ στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων

Καβάλα : Μία θέση για τον Τομ Κρουζ στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων

Το ομοίωμα του Τομ Κρουζ, ο οποίος επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι στη μεγάλη οθόνη με το σίκουελ «Top Gun: Maverick», χρειάστηκε πέντε μήνες για να φιλοτεχνηθεί.

Λίγους μήνες πριν από τη μεγάλη επιστροφή του στις κινηματογραφικές αίθουσες και σε μια ταινία που τον καθιέρωσε, το «Top Gun», ο σταρ του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ δεν μπορούσε παρά να βρει τη δική του θέση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη, στα Κηπιά Ελευθερούπολης, στην Καβάλα.

Το ομοίωμα του Τομ Κρουζ, ο οποίος επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι στη μεγάλη οθόνη με το σίκουελ «Top Gun: Maverick», χρειάστηκε πέντε μήνες για να φιλοτεχνηθεί από τον κ. Κοκκινίδη, ο οποίος φρόντισε να αναδείξει όχι μόνο τη γλυκιά ωριμότητα της ηλικίας του Χολιγουντιανού σταρ αλλά και τη διαχρονική του γοητεία.

Το νέο έργο πήρε τη θέση του δίπλα στο ομοίωμα ενός αγαπητού Έλληνα ηθοποιού, του Κώστα Βουτσά, στην κεντρική σάλα του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων.

«Ένα γλυπτό για να δημιουργηθεί», σημειώνει ο κ. Κοκκινίδης, «απαιτείται μεγάλη υπομονή, μελέτη και παρατήρηση, ιδιαιτέρα όταν δεν υπάρχει μοντέλο. Ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει, όταν ένα «πορτρέτο» έχει χαμόγελο».

Αλλά και σ’ αυτή τη δημιουργική προσπάθεια ο Καβαλιώτης καλλιτέχνης δε ξεχνάει την ομάδα των ανθρώπων που τον βοήθησαν να το ολοκληρώσει καθότι το …άθλημα είναι ομαδικό!

«Πέραν της γλυπτικής», σημειώνει, «χρειάζεται συνεργασία με ειδικούς για να ολοκληρωθεί το έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, για την οδοντοστοιχία προσέφερε την εργασία, τη δεξιοτεχνία και το μεράκι του ο οδοντοτεχνίτης Αντώνης Καραγιαννίδης και η συνεργάτης του Βίκυ Μαρινοπούλου. Αντιστοίχως με οξεία αντίληψη και καλαισθησία έγινε το κούρεμα και το χτένισμα από την κομμώτρια Αθηνά Παναγιωτίδου. Τους ευχαριστώ όλους που για μια ακόμη φορά συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθεια».

Ένας χώρος που σε «ταξιδεύει» στον χρόνο

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, στην τοπική κοινότητα Κηπιών.

Για να φτάσει σ’ αυτό ο επισκέπτης διασχίζει έναν κατάφυτο δρόμο μοναδικής ομορφιάς στη σκιά του φημισμένου όρους Παγγαίου.

Η διαδρομή αποζημιώνει τον επισκέπτη καθώς τον προετοιμάζει να μπει σ’ έναν κόσμο γεμάτο από αγαπημένα πρόσωπα, ορισμένα από τα οποία σημάδεψαν την ιστορία, τα γράμματα και τις τέχνες τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Σήμερα, στο μουσείο παρουσιάζονται τα κέρινα ομοιώματα 18 Ελλήνων και 12 ξένων προσωπικοτήτων. Κάποια από αυτά τα πρόσωπα πόζαραν τα ίδια στον Θόδωρο Κοκκινίδη προκειμένου να φιλοτεχνήσει το κέρινο ομοίωμά τους.

Εκείνο που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι όχι μόνο το κέρινο ομοίωμα ως καλλιτεχνική δημιουργία που αποτυπώνεται στις φυσικές διαστάσεις του, αλλά και το γενικότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο ο Θόδωρος Κοκκινίδης προσπαθεί να το εντάξει.

Η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί πραγματική εμπειρία που σε ταξιδεύει στο χρόνο. Η διαδρομή μέχρι το μουσείο αποτελεί μια όμορφη εκδρομή για μικρούς και μεγάλους.

Το μικρό καταπράσινο χωριό των Κηπιών, στις πλαγιές του Παγγαίου, έγινε τόπος πολιτισμού και σημείο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης.

Χάρη στο Θόδωρο Κοκκινίδη η τοπική κοινωνία στα Κήπια Καβάλας ζει μια εξωστρέφεια και η περιοχή του Παγγαίου μπορεί να περηφανεύεται για ένα νέο, ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη.

Το μουσείο είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, από Δευτέρα μέχρι Κυριακή (Οκτώβριο – Μάιο 10:00 πμ – 18:00 μμ.) και (Ιούνιο – Σεπτέμβριο 10:00 πμ – 20:00 μμ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024