Σε μια σχέση, ειδικά στο 2020 είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν στοιχειώδεις αρχές ισότητας μεταξύ των φίλων. Το να σου λέει ο σύντροφός σου τι θα φοράς και τι δε θα φοράς επειδή φοβάται μήπως στην πέσει κάποιος άντρας στον δρόμο είναι το λιγότερο σεξιστικό και το περισσότερο τρομαχτικό.

Δικαίωμά σου

Είναι μαγκιά σου, γούστο σου και καπέλο σου το τι θα φοράς. Αυτός επέλεξε να είναι μαζί σου και εσύ μαζί του. Από τη στιγμή που είναι μαζί του θα σέβεται όμως το δικαίωμά σου στο ντύσιμο. Γιατί το ντύσιμο είναι ζήτημα ελευθερίας και αυτοδιάθεσης.

Το να σου απαγορεύει και συνάμα να σου υπαγορεύει κάποιος τι θα φορέσεις και τι δε θα φορέσεις σε μια χώρα της δύσης το 2020 είναι τραγικό. Μήπως να φορέσεις και «μπούργκα» για να είναι σίγουρος ο «αγάς» ότι δε θα σε κοιτάει κανένας;

Είναι χειριστικός

Όταν κάποιος σου λέει κάτι τέτοιο το κάνει από ξεκάθαρο χειρισμό. Θέλει να σε έχει μόνο δική του στο διαστρεβλωμένης λογικής μυαλό του και νομίζει ότι αν ντυθείς όπως εσύ θέλεις, με τζιν σορτσάκι, με κοντό φόρεμα κλπ θα έρθει ο κάθε ένας να σε πλησιάσει.

Πέραν του ότι ζηλεύει και αυτό το βγάζει με άσχημη συμπεριφορά απέναντί σου, δεν αναγνωρίζει κάτι ακόμη πιο σημαντικό.

Δε φταίει η γυναίκα που την προσεγγίζουν

Το ότι ο άλλος θέλει να σε φλερτάρει είναι όμορφο και δικαίωμά του όπως και επίσης δικαίωμά σου εσένα να μη σου αρέσει και να μη θέλεις. Μέχρι εκεί το θέμα δεν είναι σοβαρό. Το θέμα γίνεται σοβαρό όταν υπονοείται έμμεσα από το ίδιο το αγόρι σου, ότι αν σε παρενοχλήσει κάποιος σεξουαλικά θα φταίει το ντύσιμό σου.

Αντί να κατηγορεί τον κάθε αχαρακτήριστο που νομίζει ότι έχει δικαίωμα πάνω σου θα κατηγορήσει εσένα την ίδια λέγοντάς σου συνάμα «στα έλεγα εγώ». Όλο αυτό το πατριαρχικό συμπεριφορικό κατάλοιπο πρέπει να μην υφίσταται.

Θα φοράς ό,τι γουστάρεις, όποτε γουστάρεις και ό,τι ώρα γουστάρεις. Κι αν ο άλλος νομίζει ότι επειδή είναι ο σύντροφός σου θα σου κάνει κουμάντιο όπως θα σου έκανε κουμάντιο ο κάθε άγνωστος που θα σήκωνε χέρι πάνω σου έτσι και εσύ κάνε κουμάντο σε εσένα και απλά χώρισέ τον. Δεν είναι όλοι οι άντρες σαν αυτόν άλλωστε.

Γράψτε το σχόλιό σας