Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είπε κανείς ότι είναι κακό να κάνεις σεξ από εδώ και από εκεί και να κάνεις σεξ μετά τον γάμο. Λέμε τους λόγους για τους οποίους το περιστασιακό σεξ με συχνές αλλαγές συντρόφων, δύναται να είναι και κακό ή να μην είναι απαραίτητα απελευθερωτικό.

Καλό θα είναι να βλέπουμε τα πράγματα πολύπλευρα και να μην εξιδανικεύεται καμία πλευρά. Αν ο άλλος βέβαια είναι χαρούμενος όπως είναι ήδη, τότε καθείς εφ’ ω ετάχθη.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Είναι θέμα κοινής λογικής, ότι πρέπει να χρησιμοποιείς προφυλακτικό. Το ότι όμως χρησιμοποιείς προφυλακτικό, ενώ μπορεί να σε προστατέψει κατά πάσα (και υψηλή) πιθανότητα από το να κολλήσεις κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξει μια οποιαδήποτε πιθανότητα να σπάσει.

Σκέψου λοιπόν την πιθανότητα του όποιου κινδύνου πώς αυξάνεται όταν πηγαίνεις με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είναι θέμα ηθικής. Αν είναι δυνατόν να μιλάμε το 2020 για τα «πρέπει» και με πόσους θα πηγαίνουμε.

Είναι fact όμως ότι έχεις πιο αυξημένες πιθανότητες να κολλήσεις κάτι αν έχεις πάει με 20 άτομα σε ένα χρόνο, σε σχέση με το αν έχεις πάει με 2 άτομα με 1 ή με 5 και όλο αυτοί να εξετάζονται.

Ψυχολογία

Αν νιώθεις καλά με την επιλογή σου αυτή τότε κάνε όπως νιώθεις, δε θα έπρεπε άλλωστε να λογοδοτήσεις σε κανέναν για τον τρόπο που εσύ θέλεις να εκφράζεις τη σεξουαλική σου ζωή. Υπάρχουν και εκείνοι όμως που δε θέλουν να κάνουν περιστασιακό σεξ και θα έπρεπε να είναι σεβαστό.

Ειδικά σε μια εποχή που η κουλτούρα της αντικειμενοποίησης και της υπερ-σεξουαλικοποίησης κυριαρχεί και όποια πει ότι δεν κάνει σεξ συχνά χαρακτηρίζεται με υποτιμητικούς όρους.

Γενικότερα είναι καλό ο καθένας να κάνει αυτό που θέλει και από τη μια πλευρά και από την άλλη. Δε μπορεί όμως η μια πλευρά που κάνει συχνά οne night stands να παρουσιάζεται ως η πιο «απελευθερωμένη». Αν είναι δυνατόν να θεωρείται απελευθέρωση το ότι κάποιος πάει με περισσότερες ή το αντίθετο.

Γράψτε το σχόλιό σας