Ζηλεύουν όταν συνειδητοποιείς ότι αυτά που σου λένε δεν έχουν σκοπό να βελτιώσουν τη ζωή σου σε τίποτα. Ζηλεύουν όταν ξέρεις ότι στεναχωριούνται επειδή εσύ είσαι χαρούμενη και περνάς καλά. Τότε ζηλεύουν με ό,τι έχεις.

Τάχα δήθεν σε θαυμάζουν

Το να πει κάποιος με θαυμασμό ότι ταιριάζετε είναι οκ και μάλιστα αρκετά όμορφο. Το να αποδώσει όμως όλο αυτό το ταίριασμα σε κάτι τυχαίο και ότι και οι δύο δε χρειάζεται να κάνετε σχέδια για το μέλλον σημαίνει προφανώς ότι ζηλεύουν

Τα άτομα που σε ζηλεύουν δε θα χάσουν την ευκαιρία . να σε μειώσουν μπροστά σε τρίτους. Έτσι, μπορεί να αναφέρουν περιπτώσεις που δε τα πήγες καλά σε μια προσπάθεια ή περιστατικά που μπορεί να νιώθεις ότι σε γελοιοποιούν. Απώτερος σκοπός αυτής της συμπεριφοράς είναι να δείξουν ότι υπερέχουν από εσένα.

Όλες μας έχουμε στη ζωή μας ένα άτομο που μόλις κάνουμε κάτι μετά από λίγο το αντιγράφει. Αυτό μπορεί να είναι ένα ντύσιμο, ένα σεμινάριο, ένα ταξίδι σε συγκεκριμένο προορισμό ή οτιδήποτε άλλο. Και μάλιστα συνήθως αυτά τα άτομα δεν παραδέχονται ότι πήραν την έμπνευση από εσένα. Αυτή η συμπεριφορά είναι ξεκάθαρο σημάδι ζήλιας!

Δε δείχνουν να χαίρονται ειλικρινά με τη χαρά σου

Ένα άτομο που σε ζηλεύει δε χαίρεται όταν κάτι καλό σου συμβαίνει. Αυτό μπορείς να το διακρίνεις όταν μοιράζεσαι μαζί του τη χαρά σου αλλά το χαμόγελο του είναι ψεύτικο. Ένα τέτοιο άτομο θα σου πει ένα τυπικό «μπράβο» και θα φορέσει ένα ψεύτικο χαμόγελο αλλά θα σπεύσει να αλλάξει κουβέντα για να μην κρατήσει πολύ η δική σου στιγμή.

Είναι αρνητικοί και προσπαθούν να σε γειώσουν

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των ανθρώπων που ζηλεύουν είναι η αρνητικότητα τους. Μπορεί να μοιράζεσαι μαζί τους τα ενδιαφέροντα σχέδια για το μέλλον σου αλλά αυτοί σίγουρα θα βρουν μειονεκτήματα για να τα επισημάνουν. Έτσι, θα σε επαναφέρουν στη γη προσπαθώντας να σου αφαιρέσουν τον ενθουσιασμό και την όρεξη.

Σου δίνουν «κακές» συμβουλές

Αν ζητήσεις συμβουλή σε ένα πρόβλημα από έναν γνωστό που σε ζηλεύει τότε το πιθανότερο είναι να σου δώσει μια «κακή» συμβουλή. Κι αυτό θα το κάνει όχι επειδή αυτή είναι η άποψή του αλλά επίτηδες, για να σε οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις.

Αν λοιπόν έχεις μερικά από τα παραπάνω σημάδια από φίλους, συναδέλφους ή άλλα άτομα τότε είναι σίγουρο ότι σε ζηλεύουν και ότι είναι τοξικοί για εσένα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους απομακρύνεις από τη ζωή σου ή τουλάχιστον να κρατήσεις μόνο την απαραίτητη επαφή.

Πηγή: www.ediva.gr

Γράψτε το σχόλιό σας