Η συλλογή του Benjamin Benmoyal με δημιουργίες φτιαγμένες από ανακυκλωμένες βιντεοκασέτες έγινε το επίκεντρο της Βρετανικής Εβδομάδας Μόδας.

Το νέο ταλέντο της Βρετανικής μόδας

Ο απόφοιτος του κολεγίου μόδας Central Saint Martins, ο γαλλο-ισραηλινός σχεδιαστής Benjamin Benmoyal παρουσίασε την συλλογή με τίτλο «It Was Better Tomorrow», μια συλλογή από υφάσματα που εμπνέονται από φουτουριστικές και μπρουτάλ σιλουέτες.

Τα υφάσματα του είναι κατασκευασμένα από παλιές ταινίες βίντεο και κασέτας, επαναχρησιμοποιούμενα νήματα και ίνες Tencel. Ο Benmoyal ενδιαφέρθηκε να αναδημιουργήσει ένα όραμα για το μέλλον με βάση την προβαλλόμενη εικόνα των ανθρώπων που οδήγησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και του ’70, χρησιμοποιώντας τα σχέδια, την αρχιτεκτονική και τις ταινίες εκείνης της εποχής.

View this post on Instagram

New stuff in progress…

A post shared by Benjamin Benmoyal (@benjaminbenmoyal) on

Το όραμα του σχεδιαστή

«Προσωπικά αισθάνομαι πολύ αισιόδοξος, ενώ σήμερα έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι το μέλλον θα είναι κακό ή ότι δεν θα υπάρχει καν», εξήγησε ο σχεδιαστής στο Dezeen.

«Έτσι βρήκα έμπνευση στις μορφές της πιο μπρουτάλ αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’60 και της δεκαετίας του ’70 για τα σχέδια μου, καθώς αυτά συμβόλιζαν ένα ουτοπικό μέλλον», πρόσθεσε ο σχεδιαστής.

Γράψτε το σχόλιο σας