Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών τού επέβαλε η Euroleague

Ολυμπιακός : Προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών τού επέβαλε η Euroleague

Η Euroleague ανακοίνωσε πως επέβαλε προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών στον Ολυμπιακό, λόγω μη συμμόρφωσης των «ερυθρόλευκων» με τους κανονισμούς της. Ελέγχεται και ο Παναθηναϊκός

Απόφαση-βόμβα από την Euroleague. Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η ευρωπαϊκή λίγκα προχώρησε στην επιβολή προσωρινής απαγόρευσης μεταγραφών στον Ολυμπιακό, λόγω καθυστερημένων οφειλών των «ερυθρόλευκων» προς τους παίκτες τους.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε ανοίξει πριν από μερικούς μήνες, όταν η Ένωση Παικτών της Euroleague κατήγγειλε την ομάδα του Πειραιά, βασιζόμενη στη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, με τη διοργανώτρια αρχή στο μεταξύ διάστημα να εξετάζει την υπόθεση.

Τελικά, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να τιμωρήσει τους «ερυθρόλευκους» με προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών, μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση για την υπόθεση από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή.

Μάλιστα, η έκδοση της τελικής απόφασης αναμένεται να καθυστερήσει για ακόμα 30 ημέρες και μέχρι τότε στον Πειραιά δε θα έχουν την δυνατότητα να υπογράψουν παίκτες και προπονητές.

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» της Euroleague βρίσκεται και η ομάδα του Παναθηναϊκού, η οποία ελέγχεται για παράβαση των κανονισμών της λίγκας από τον Απρίλιο του 2019.

Η ανακοίνωση της Euroleague:

«Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης παραπέμπει τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή (Financial Panel) για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασης συμμόρφωσης του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία άνοιξε με βάση τη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, παραλείποντας να δώσει πληροφορίες και μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων Σχεδίων Συμμόρφωσης (Compliance Plans), σύμφωνα με τα Άρθρα 32α, δ και ε του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Από την Οικονομική Επιτροπή έχει επιβληθεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο απαγορεύει στον Ολυμπιακό να αποκτήσει νέους παίκτες ή προπονητές, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έλαβε τις εξωτερικά ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τους Κανονισμούς του FSFPR, η έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 θα συνεχιστεί με τη λήψη περαιτέρω μέτρων».

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024