Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι όχι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ο φάρος (The lighthouse, ΗΠΑ/ Kαναδάς, 2019). Δραματική του Ρόμπερτ Εγκερς

Τίποτε δεν φαίνεται να πηγαίνει σωστά για τους δύο άντρες που στα τέλη του 19ου αιώνα, βρίσκονται απομονωμένοι σε μια βραχονησίδα στα ανοιχτά της Νέας Αγγλίας, όπου δουλειά τους είναι η φύλαξη του φάρου. Αλλά αυτή ακριβώς η παρανοϊκή συμβίωση, το θέμα της πολύ παράξενης τούτης ταινίας που μοιάζει με άσκηση στην παράνοια και την μοναξιά, τελικά σε συνεπαίρνει. Η άκρως ατμοσφαιρική αυτή ταινία, στηρίζεται πρώτον στην ίδια την εικόνα της, δεύτερον στις θαυμάσιες ερμηνείες των πρωταγωνιστών της, Ρόμπερτ Πάτινσον και Γουίλεμ Νταφόε και τρίτον στην απίστευτη ασπρόμαυρη φωτογραφία της (ο Τζάριν Μπλάσκε, ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας, είναι για αυτή την δουλειά του υποψήφιος για το Οσκαρ).

AΘHNA: ΔΑΝΑΟΣ – MIΚΡΟΚOΣMOΣ – ΕΛΛΗ. ΘΕΣ/ΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΟΝ

ΟYTE KΡYO OYTE ZEΣTH

The gentlemen (ΗΠΑ, 2019). Γκανγκστερική περιπέτεια του Γκάι Ρίτσι.

Ο Μάθιου Μακόναχι παίζει τον Αμερικανό μεγαλέμπορο μαριχουάνας στο Λονδίνο που επιμένει να λέει ότι όποιος είναι βασιλιάς, δεν πρέπει απλώς να δείχνει βασιλιάς αλλά και να δρα ως βασιλιάς. Και ο σκηνοθέτης Γκάι Ρίτσι ακολουθεί καλά την επιτυχημένη συνταγή που ο ίδιος έφτιαξε: πολλά πρόσωπα ανακατεύονται γύρω από μια δαιδαλώδη γκανγκστερική ιστορία, στην οποία η πλοκή επισκιάζεται από τις συμπεριφορές, το στιλ, τους cockney διαλόγους, τα εκκεντρικά πρόσωπα και το βιτριπλοκό χιούμορ. Από τους ηθοποιούς ξεχωρίζει ο Χιού Γκραντ στον απρόβλεπτο ρόλο ενός ύπουλου κακοποιού.

ΑΘΗΝΑ: EMBASSY ODEON –  ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΑΕΛΛΩ – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ODEON ΙΛΙΟΝ – ΦΟΙΒΟΣ – WEST CITY – NANA – CINERAMA – ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ. ΘΕΣ/ΚΗ: ΒΑΚΟΥΡΑ – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS – CINEMA ONE

Cosmic candy (Ελλάδα, 2019). Δραματική της Ρηνιώς Δραγασάκη

Το πορτρέτο μιας μοναχικής, ακοινώνητης, εγωίστριας και εν τέλει αντιπαθούς υπαλλήλου σε σούπερ μάρκετ (Μαρία Κίτσου), η οποία θα αρχίσει να βλέπει τον κόσμο διαφορετικά μέσα από την σχέση που αναπτύσσει με το κοριτσάκι της διπλανής πόρτας στην πολυκατοικία της (Μάγια Πιπέρα). Καλή σε προθέσεις κοινωνικό ψυχόδραμα το οποίο συχνά διακρίνεται από μια σεναριακή αμηχανία (για παράδειγμα το «ταξίδι» με το κλεμμένο αυτοκίνητο) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρακολουθείται με περιέργεια.

AΘHNA: ΑΣΤΟΡ. ΘΕΣ/ΚΗ: ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

Το πιο απίθανο ταξίδι ενός φακίρη (The Extraordinary Journey of the Fakir, διεθνής συμπαραγωγή, 2018). Κομεντί του Κεν Σκοτ

Η ταινία – «όχημα» του Ινδού σούπερ σταρ Ντανούς για ένα άνοιγμα στον κινηματογράφο της Ευρώπης είναι μια χαριτωμένη κομεντί στην οποία παρακολουθούμε τις…  περιπέτειες ενός φιλόδοξου και πάμπτωχου Ινδού να πιάσει την καλή στην Ευρώπη. Ένα σύγχρονο, feel good παραμύθι που αφουγκράζεται παιχνιδιάρικα και χωρίς πολλές απαιτήσεις, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Είναι βασισμένο στο μπεστ σέλερ του Ρομέν Πουερτολάς.

ΑΘΗΝΑ: EMBASSY NOVACINEMA ODEON – ΑΕΛΛΩ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ODEON IΛΙΟΝ – ΝΑΝΑ

ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024