Τα συναισθήματα που νιώθεις όταν σου αρέσει κάποιος ή όταν ερωτεύεσαι, εξηγούνται μέσα από απλά και γνωστά ρητά που συνήθως ακούμε στην καθημερινότητά μας. Ας δούμε τι σημαίνει αυτό.

Οι πεταλούδες στο στομάχι είναι στην ουσία η αδρεναλίνη

Όταν ερωτεύεστε  κάποιον, πιθανότατα δεν θα είστε σε θέση να αποφύγετε τις πεταλούδες που πετούν και χορεύουν στο στομάχι σας. Αυτοί προκαλούνται από την αδρεναλίνη, η οποία πλημμυρίζει το σώμα σας κατά τη διάρκεια καταστάσεων αντίδρασης κατά την πτήση ή την πάλη.

Κοιτάζοντας τα μάτια των άλλων μπορεί να τους κάνεις να σε ερωτευτούν

Τα μάτια είναι οι καθρέφτες της ψυχής μας, όπως λένε, οπότε πιθανότατα δεν υπάρχει έκπληξη ότι απλώς κοιτάζοντας τα μάτια των άλλων, μπορεί να μας κάνει να ερωτευτούμε ο ένας τον άλλον, ακόμα κι αν δεν γνωριζόμαστε.

Έχει αποδειχθεί ότι όταν κάποιος κοιτάζει εσάς, το σώμα του ατόμου παράγει μια χημική ουσία που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη, η οποία συνδέεται με την αντίδραση αγώνα ή πτήσης. Επομένως, αν αποφασίσετε να συνεχίσετε να κοιτάτε ο ένας τον άλλο, μάλλον θα ερωτευτείτε πιο εύκολα.

Η αγάπη σημαίνει τα πάντα

Μια θαυμάσια μελέτη διάρκειας 75 ετών, η οποία διεξήχθη από μια ομάδα ερευνητών του Χάρβαρντ, έδειξε ότι η αγάπη είναι πραγματικά πολύ σημαντική. Οι εμπειρίες των συμμετεχόντων δια βίου αποκάλυψαν ότι η ευτυχία και η εκπλήρωση της ζωής περιστρέφονται γύρω από την αγάπη ή έστω στην αναζήτηση της αγάπης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο