Αυτά τα ζώδια έχουν έμφυτη μέσα τους την αίσθηση της δικαιοσύνης και της αδικίας. Ξέρουν πότε να βγοούνε μπροστά να υπερασπιστούν την αλήθεια και το σωστό.

Υδροχόος

Δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τη λίστα το συγκεκριμένο ζώδιο. Είναι προοδευτικό, πάει κόντρα στις συντηρητικές, στερεοτυπικές και σεξιστικές ιδέες του παρελθόντος με αποτέλεσμα να «συγκρούεται» ιδεολογικά.

Δε δέχεται σε καμία περίπτωση να βλέπει τον εκάστοτε προνομιούχο να συμπεριφέρεται άσχημα σε κάθε άτομο που ανήκει σε μη «προνομιούχες» ομάδες. Για αυτό άλλωστε συχνά είναι αντιρατσιστής, φεμινιστής και ανθρωπιστής.

Απεχθάνεται τις διακρίσεις είτε βάσει φύλου, είτε βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού και θρησκεύματος.

Καρκίνος

Η ενσυναίσθηση του Καρκίνου τον κάνει να θέλει να υπερασπιστεί όποιον αδικείται. Μπορεί να είναι παραδοσιακός και κάποτε συντηρητικός, αυτό δε σημαίνει όμως πως δε θα υπερασπιστεί την όποια αξιοκρατία εκεί που χρειάζεται.

Ο Καρκίνος έχει την αίσθηση ότι είναι υποχρέωσή του να υπερασπιστεί κάποιον που αδικείται. Ακόμη και στον χώρο εργασίας με κίνδυνο να χάσει τη δουλειά του, θα κάνει το σωστό χωρίς να τον νοιάζει τι θα πούνε οι υπόλοιποι.

Του αρέσει να μπαίνει στη θέση του άλλου και να συν-αισθάνεται αυτό που εκείνος νιώθει. Δε θα δεχθεί ποτέ να δει μπροστά του να γίνεται οποιαδήποτε αδικία.

Λέων

Είναι πολύ σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις του. Μέσα στις υποχρεώσεις του αυτές, συγκαταλέγεται φυσικά και το να είναι τίμιος και σωστός. Αυτό συνεπάγεται για τον περήφανο Λέων ότι δε θα δεχτεί ποτέ οποιαδήποτε αδικία.

Ακόμη και σε άτομα που δε συμπαθεί, θα σταθεί δίπλα τους να δείξει ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το άδικο. Έχει την αξιοκρατία πολύ «ψηλά» ως αξιακό χαρακτηριστικό και αυτό σημαίνει ότι την επικροτεί και τη συντηρεί.

Δε θα δεχθεί ποτέ να του υποδείξουν πού θα είναι δίκαιος και πού όχι. Έχει αντικειμενικά κριτήρια περί του τι είναι δίκαιο και τι όχι. Θαυμάζει ο ίδιος τον εαυτό του για αυτό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο