Να απολογηθεί για ένα παλιό της βίντεο, στο οποίο  έτρωγε νυχτερίδα μπροστά στην κάμερα, αναγκάστηκε κινέζα μπλόγκερ μετά τη ραγδαία εξάπλωση του φονικού κοροναϊού. Ο ιός έχει εν πολλοίς έχει συσχετισθεί με το κρέας ζώων, όπως οι νυχτερίδες και τα φίδια.

Το βίντεο, το οποίο επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, είναι από το 2016 και δείχνει τη μπλόγκερ να δοκιμάζει μια μαγειρεμένη νυχτερίδα σε ένα αρχιπέλαγος στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

«Εχει φρέσκια γεύση, είναι σαν κρέας κοτόπουλο» ακούγεται να λέει, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Russia Today.

Εντονες επικρίσεις στα social media

Το βίντεο έχει γίνει viral τα τελευταία 24ωρα, καθώς κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο νέος κοροναϊός είναι σχεδόν πανομοιότυπος με τον κοροναϊό που υπάρχει στις νυχτερίδες – μια λιχουδιά σε κάποια μέρη της Κίνας.

Χρήστες στα κοινωνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκριναν απαράδεκτο το βίντεο και την κατηγόρησαν ότι προωθεί ένα επικίνδυνο μήνυμα, ενθαρρύνοντας τους άλλους να καταναλώνουν νυχτερίδες.

Δημόσια συγγνώμη

Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό πρακτορείο, η μπλόγκερ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι «απλώς προσπαθούσε να παρουσιάσει τη ζωή των ντόπιων στο κοινό».

«Δεν ήξερα ότι η νυχτερίδα είναι πηγή ιών… πραγματικά δεν έλεγξα τις πληροφορίες και δεν εξήγησα την επικίνδυνη φύση της» είπε, υποσχόμενη να μην ξαναφάει ποτέ άγρια ​​ζώα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας