Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυρίαρχες τάσεις στη μόδα την Ανοιξη – Καλοκαίρι 2020

Κυρίαρχες τάσεις στη μόδα την Ανοιξη – Καλοκαίρι 2020

Επιρροές από τα 70s, denim από κορυφής μέχρις ονύχων, ζωηρές αποχρώσεις και τροπικές πινελιές. Η μόδα στην αυγή της νέας δεκαετίας είναι πολυσυλλεκτική.

Μαργαρίτα Σφέτσα

Η αλήθεια είναι ότι την ερχόμενη σεζόν οι γυναίκες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε… χιλιάδες τάσεις, ιδέες, προτάσεις. Επιστροφή στο παρελθόν και ιδιαίτερα στη δεκαετία του ’70 (κάποιες στιγμές νομίζεις ότι η θρυλική Φάρα Φόσετ των ιστορικών «Αγγέλων του Τσάρλι» θα εμφανιστεί στην πασαρέλα), μεγάλοι, δυναμικοί ώμοι (power shoulders που λατρεύουν οι οίκοι Balenciaga, Gucci, Burberry), πολύ denim και βέβαια το tropical style.

Το τελευταίο μάλιστα φάνηκε ότι θα επανέλθει με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο όταν η Τζένιφερ Λόπεζ εμφανίστηκε στο catwalk με το φοβερό εκείνο φόρεμα που είχε επιλέξει για τα βραβεία Grammy το 2000. Είκοσι χρόνια μετά και η superstar της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (θα είναι επίσημα το «πρόσωπο» του οίκου Versace) έκλεψε τα φλας όταν εμφανίστηκε με το μακρύ, sexy φόρεμα, ένα αέρινο φουστάνι σε εκτυφλωτικούς πράσινους χρωματισμούς. Ο διεθνής Τύπος ασχολήθηκε εκτενώς με την τρομερή ιδέα της δαιμόνιας Ντονατέλα Βερσάτσε.

Η διάδοχος του Τζιάνι στον θρόνο της άκρως επιτυχημένης fashion αυτοκρατορίας έπραξε σωστά. Η εμφάνιση της λατίνας ντίβας στο show του εμβληματικού οίκου για τη σεζόν Ανοιξη-Καλοκαίρι 2020 έκανε τις γυναίκες να αναζητούν το φόρεμα με το τροπικό ντεσέν σαν… τρελές.

Celine

Εμπνευσμένα από την Bianca Jagger και… Gypset

Η Μπιάνκα Τζάγκερ φόρεσε πρώτη ένα εξαιρετικής ραφής κατάλευκο tuxedo jacket στoν γάμο της στο Σεν Τροπέ με τον frontman των Rolling Stones το 1971. Τα seventies κοστούμια επανήλθαν πανηγυρικά την εφετινή σεζόν σε λευκές, κίτρινες, πράσινες, μπλε αποχρώσεις. Συνοδεύονται από γιλέκα, μπλούζες σε έντονα χρώματα, φουλάρια και καπέλα. Οι οίκοι Marc Jacobs, Prada και Gucci σχεδίασαν τα ωραιότερα κοστούμια. Η Τζάνις Τζόπλιν εμπνέει για την τάση Gypset, η οποία πραγματικά χαρίζει εκτυφλωτικές στιγμές στις διεθνείς πασαρέλες. Υφάσματα με συνδυασμούς χρωμάτων, prints, δημιουργίες που μοιάζουν με έργα τέχνης. Ακόμη και ο οίκος Dior μάς ξάφνιασε ευχάριστα με το συγκεκριμένο look του.

Dior

Chanel, Saint Laurent, Balenciaga

Το denim, στην πραγματικότητα το total denim, με επιρροές από τη δεκαετία τού ’70, επανήλθε επίσης με δυναμικό τρόπο. Παντελόνια τζιν με ασορτί πουκάμισα και ζακέτες, όπως επίσης φορέματα και σορτς. Τα καλύτερα φέρουν την υπογραφή Hedi Slimane για τον οίκο Celine.

Η Chanel «τα σπάει» με ασπρόμαυρα μίνι φορέματα, φόρμες που καταλήγουν σε κοντά σορτς (σε λαμέ ύφασμα), τούλινα ροζ παντελόνια τα οποία συνοδεύονται από πουά μπλούζες. Υπάρχουν πολλά κόκκινα λουλούδια για το πέτο, ογκώδη βραχιόλια, εκπληκτικές τσάντες σε γαλάζιο αλλά και μεταλλικές αποχρώσεις.

Ο οίκος Saint Laurent και ο Anthony Vaccarello επιμένουν στο μαύρο χρώμα και το καλοκαίρι. Κοστούμια, κοντά σορτς, φορέματα που αγκαλιάζουν τους ώμους, διάφανες μπλούζες, animal prints, σούπερ σέξι ντεκολτέ, χρυσές μπότες, λεπτεπίλεπτα πέδιλα με το «σήμα» του brand και μαύρα γυαλιά. Ο Balenciaga παρουσίασε ογκώδεις ώμους για φορέματα, ζακέτες και μαντό.

Chanel

Εντονα χρώματα παντού

Ο οίκος Valentino, κλασικός αλλά και σούπερ μοντέρνος, μας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά. Το brand που αγοράστηκε εδώ και μερικά χρόνια από τον εμίρη του Κατάρ επιμένει σε κόκκινο, ροζ και φούξια, χρώματα για κοντά και μακριά φορέματα, σορτς, παντελόνια, φόρμες. Τα φτερά παίζουν μεγάλο ρόλο, όπως και οι πράσινες και γαλάζιες τσάντες με το τεράστιο χρυσό «V». Ο οίκος Givenchy παρουσίασε φούστες από σατέν που συνοδεύονται από μικρά «μπούστα». Τόσο μικρά που θυμίζουν… σουτιέν. Μακριά one shoulder φορέματα, λευκές μπλούζες με μαύρες μακριές φούστες, άνετα σύνολα στο χρώμα της άμμου. Η Isabel Marant μάς παρουσίασε μια άκρως θηλυκή κολεξιόν με τις κροσέ, περίτεχνες μπλούζες να συνοδεύουν μικροσκοπικά μαγιό, φόρμες, σανδάλια κ.λπ.

Givenchy

Τα κρόσια του Balmain, η επανεμφάνιση Mugler

Ο Balmain κλέβει την παράσταση με ασημένια παντελόνια τα οποία συνοδεύονται από περίτεχνες τουνίκ, μακριά φορέματα με ιλιγγιώδη ντεκολτέ και ασημένιες κλωστές.

Οι ασπρόμαυρες καμπαρντίνες του Maison Margiela είναι απίθανες, όπως και το… αισθησιακό navy look. Ο Paco Rabanne επιμένει στα μεταλλικά του υφάσματα και το καλοκαίρι, ξαφνιάζοντας ευχάριστα με τις πορτοκαλοκόκκινες αισιόδοξες ελαφριές μπότες του. Το brand Haider Ackermann παρουσιάζει αυστηρά, εξαιρετικά καλοραμμένα κοστούμια και outfits σε γεωμετρικές γραμμές. Ο οίκος Mugler «επέστρεψε» με εντυπωσιακό τρόπο στο catwalk. Οπως πάντα, τεράστιοι ώμοι για τα λευκά και μαύρα σακάκια και φορέματα. Το brand Akris παρουσίασε εξαιρετικά ασημένια κοστούμια, όπως και ο Leonard.

Το ιταλικό touch

Ο Giorgio Armani ανέβασε και αυτή τη φορά στο catwalk τα εξαιρετικής ραφής σκουρόχρωμα κοστούμια του, αλλά και μπλέιζερ τα οποία συνδυάζονται με τιρκουάζ παντελόνια. Ο οίκος όμως έχει την εφετινή σεζόν έναν τόνο τρυφερό, ρομαντικό. Ο εμβληματικός Salvatore Ferragamo παρουσιάζει εκπληκτικά λευκά κοστούμια με ασορτί τοπ και δίχρωμα σακάκια, καλοραμμένα κοντά φορέματα, τουνίκ, καπέλα, τσάντες από κροκό, σανδάλια με διάφανα τακούνια. Η Bottega Veneta δίνει έμφαση στα φορέματα. Ο Fendi παρουσίασε εντυπωσιακές φόρμες γεμάτες τεράστια λουλούδια, καρό φορέματα, σορτς, κοντές ζακέτες και διαφάνειες. Οσο για τους Dolce & Gabbana, υπέγραψαν μια συλλογή, όπως πάντα, κινηματογραφικού τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΗΜΑGAZINO ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024