Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σκοτεινή πλευρά του Instagram: Influencers θύματα πορνείας «υψηλού επιπέδου»

Η σκοτεινή πλευρά του Instagram: Influencers θύματα πορνείας «υψηλού επιπέδου»

Οι influencers μπορεί να μη θέλουν να ακούσουν τη λέξη «πορνεία», αλλά επί της ουσίας πρόκειται γι’ αυτό ακριβώς.

Στην instant πραγματικότητα των social media, η δύναμη της εικόνας είναι τεράστια και τόσο πολύτιμη, που πολλές είναι οι εταιρείες που πληρώνουν αστρονομικά ποσά σε influencers, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στο καταναλωτικό κοινό.

O καθένας μπορεί να κερδίσει πολλά χρήματα αν μάθει να αξιοποιεί σωστά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως την πλατφόρμα του Instagram, ωστόσο, υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά της «μεγάλης ζωής» που ζουν influencers.

Ειδικά αν μιλάμε για γυναίκες.

Όμορφα, σέξι κορίτσια με χαμόγελο και υπέροχο sτyling, καθημερινά δίνουν στους ακολούθους τους στο Instagram τις «δικές» τους προτάσεις για το τι να φορέσουν, που να πάνε, τι να δουν…

Ένα μεγάλο αφιέρωμα του BBC ωστόσο έφερε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας κάτι που πολλοί υποψιάζονταν, αλλά δεν τολμούσαν να ομολογήσουν.

Ότι όλα αυτά τα όμορφα κορίτσια, πολύ συχνά χωρίς να έχουν δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα, δέχονται τις πλέον ανήθικες προτάσεις, ενώ κάποιες -οι λιγότερο οικονομικά ανεξάρτητες- κάποτε ενδίδουν.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν μέσα από την εκπομπή της Victoria Derbyshire στο BBC2, μερικές από τις πιο επιτυχημένες influencers, μίλησαν ανοιχτά για το πώς άγνωστοι άντρες τους έχουν προσφέρει υπέρογκα ποσά, αρκεί να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους.

Κατά τις περιγραφές τους είναι σαν η λέξη influencer να είναι κρυφά συνώνυμη των συνοδών πολυτελείας, εκεί όπου τερατώδη ποσά προσφέρονται με αντάλλαγμα το σεξ.

«Πρόκειται για βιομηχανία συνοδών πολυτελείας. Όταν το σκέφτομαι ότι μου έστειλαν μήνυμα, είναι κάπως τρομακτικό, αλλά πιθανότατα στέλνουν σε χιλιάδες όμορφες κοπέλες στο Instagram», εξηγεί η Tyne Lexy Clarson.

https://www.instagram.com/p/B7jX_gQBn9B/?utm_source=ig_web_copy_link

View this post on Instagram

♒️

A post shared by Tyne-Lexy (@tyne_lexy_clarson) on

Η ίδια αποκάλυψε ότι 19 χρονών όταν της πρότειναν να συνοδεύει κάποιον σε ένα «επίσημο δείπνο» με αμοιβή 20.000 λίρες..!

Η Tyne είδε τους followers της να τριπλασιάζονται μετά τη συμμετοχή της στο ριάλιτι Love Island, όμως, τότε ήταν που αυξήθηκαν και οι ανήθικες προτάσεις.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα χρήματα, αλλά και οι προσφορές σε είδη πολυτελείας και οι εμφανίσεις σε ακριβά εστιατόρια και ξενοδοχεία που φυσικά ξεφεύγουν από την τυπική διαφήμιση ενός προϊόντος μέσω των social media: ακριβές τσάντες, παπούτσια, ρούχα μεγάλων οίκων μόδας, ακριβές διακοπές, δείπνα και γεύματα σε απλησίαστα για τις τιμές τους ξενοδοχεία, όλα αυτά μπορούν να προσφερθούν σε μία influencer με αντάλλαγμα το σεξ.

Τι λένε, όμως, οι ίδιες γι’ αυτό που συμβαίνει; Γνωρίζουν influencers που να έχουν υποκύψει σε τέτοιου είδους προτάσεις;

Όσες μίλησαν επωνύμως, μεταξύ των οποίων και η επίσης διάσημη Rosie Williams, υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανόν οι πιο ευάλωτες οικονομικά να υποκύψουν πιο εύκολα.

https://www.instagram.com/p/B7jPikuBAxM/?utm_source=ig_web_copy_link

Στην εκπομπή μίλησε ακόμα και μία γυναίκα -με το ψευδώνυμο Ιζαμπέλ- η οποία παραδέχθηκε ότι μετά από μήνες επικοινωνίας με συγκεκριμένο «χορηγό» συναίνεσε στο να κάνει σεξ μαζί του, αλλά παρά το γεγονός ότι δεν ένιωσε καλά με την πράξη της, εξήγησε ότι δεν θεωρεί ότι ήταν εκπόρνευση αυτό που έκανε.

Μάλιστα έκανε λόγο για μία «ανθρώπινη σχέση που εξελίσσεται στον χρόνο, ενώ πορνεία είναι κάτι κατά το οποίο ορίζεις τιμή και προσφέρεις σεξ»…

Η «Ιζαμπέλ» δήλωσε ότι πρώτη φορά την πλησίασε μέσω Instagram ένας άνδρας 10 χρόνια μεγαλύτερος από αυτήν.

«Αρχικά μου πρόσφερε τσάντες μεγάλων σχεδιαστών μόδας. Είχε ένα φετίχ να μου αγοράζει πανάκριβες τσάντες. Προσπαθούσα επίσης να κρατήσω τους followers μου, οπότε υποθέτω ότι για αυτό δέχτηκα την προσφορά. 18 μήνες κράτησε αυτό το διαδικτυακό πάρε δώσε και τελικά είμαι πολύ ενθουσιασμένη που τον γνώρισα. Ήταν πραγματικά ευχάριστο που τον γνώρισα. Κατά το γεύμα άρχισα να πίνω και με ρώτησε για τα οικονομικά μου. “Του είπα ότι είχα χρέη 5.000 λίρες. Μου είπε κάντε σεξ μαζί μου και θα σας δώσω τα διπλά”».

Η ίδια παραδέχτηκε ότι πήγε σε ξενοδοχείο μαζί του. «Τα συναισθήματά μου ήταν ανάμικτα. Ένιωσα υποβαθμισμένη, ενοχλημένη και παραβιασμένη». Αλλά επιμένει όμως ότι δεν είναι μια μορφή πορνείας: «Είναι μια στοχοθετημένη σχέση που εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου… Ενώ νομίζω ότι η πορνεία είναι όταν συναινείς για σεξ με έναν άγνωστο».

Κατάφωρη εκμετάλλευση των γυναικών

Όπως ήταν φυσικό, η εκπομπή προκάλεσε πλήθος σχολίων και συζητήσεων καταγράφοντας και τις αντιδράσεις του φεμινιστικού οργανισμού Object, οι υπεύθυνες του οποίου κάνουν λόγο για κατάφωρη εκμετάλλευση των γυναικών.

Οι ίδιες ξεκαθαρίζουν ότι οι influencers μπορεί να μη θέλουν να ακούσουν τη λέξη «πορνεία», αλλά επί της ουσίας πρόκειται γι’ αυτό ακριβώς.

Την ίδια στιγμή, στην εκπομπή τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος του Facebook, λέγοντας κατηγορηματικά ότι τέτοιου είδους παρενόχληση και αποστολή μηνυμάτων τέτοιου είδους περιεχομένου δεν επιτρέπονται από το Instagram και η πλατφόρμα επενδύει σημαντικά ποσά σε εργαλεία και τεχνολογίες που θα αποτρέπουν αυτού του είδους την παρενόχληση.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024